18. decembar 2014.18. dec 2014.
KONFERENCIJA ZA MEDIJE POKRETA DVERI

BEZ STRUJE NA SVETOG NIKOLU

Prošlog utorka Pokret Dveri u Šapcu je održao konferenciju za štampu povodom toga što im je isključena struja. Kako je navedeno, isporuka električne energije im je obustavljena zbog duga od 4.798 dinara.
-Struja nam je isključena na najveću srpsku slavu, svetog Nikolu. Tokom zimskog perioda dozvoljen je dug od 5.000 dinara. Smatramo da isključenje nije slučajno i pitamo se da li je razlog to što smo u ovom trenutku najveća opoziciona stranka koja se bori protiv režima SNS, rekao je Dragutin Vasić.
Miloš Živković je naveo da građani Srbije znaju da ovaj Pokret već neko vreme pokušava da se izbori za zakon koji bi ih štitio upravo od stvari kao što je isključenje struje na slavu i teranje ljudi iz kuće zbog “lihvarskih“ dugova. Smatra da niko od običnih građana u Srbiji nije dužan zato što nešto neće da plati, nego zato što ne može.
- Građani dugove ne mogu da izmire zbog toga što ova vlast nije obezbedila ono što je svojevremeno obećavala, a to su posao i bolji uslovi za život. Od dolaska SNS na vlast i promena u nekim javnim preduzećima u Šapcu desila su se nova zaposlenja, i to članova SNS, u Elektrodistribuciji i Zavodu za zapošljavanje, istakao je Živković.
Aleksandar Jakovljević je upozorio građane da obrate pažnju, jer se struja isključuje kada nikog nema kod kuće.
-Priključak će iznositi koliko i polovina duga zbog kog nam je struja isključena. Ako je ovo način da se puni budžet ne znam šta će tek biti u narednim godinama, rekao je Jakovljević.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa