18. mart 2010.18. mar 2010.
ŠABAC IZ NIP-A DOBIO 202 MILIONA DINARA

VELIKE ŽELjE ALI SREDSTVA REALNA

Od 720 miliona dinara kolika je vrednost projekata sa kojima je šabačka opština konkurisala, iz Nacionalnog investicionog plana za opremanje severozapadne radne zone, rekonstrukciju lokalnih puteva i izgradnju sportske sale, dobijeno 202 miliona
- Vest da je na predlog Ministarstva NIP-a Vlada Republike Srbije odobrila 202 miliona kao podršku projektima sa kojima je grad konkurisao od izuzetnog je značaja posebno u ovim kriznim vremenima kada je budžet lokalnih samouprava dobrim delom smanjen. Koliko su ova sredstva značajna i da bez njih veliki deo planiranog ne bi bilo moguće izvesti, govori i činjenica da ukupna predviđena sredstva za Šabac u 2010. godini iznose samo 300.000.000 dinara, dakle manje od polovine onoga što bi dobili da nije bilo krize - istakao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.
Najveći deo sredstava od 202 miliona dobijenih iz NIP-a ove godine biće utrošen za infrastrukturno opremanje severozapadne radne zone. Prošle godine započeta je izgradnja distributivne gasne mreže na ovoj lokaciji. Prema postojećim planovima, projekat vrednosti od 100 miliona dinara, biće završen tokom 2010., a da bi se radovi priveli kraju iz Nacionalnog investicionog plana je izdvojeno 33 miliona.
Kada je reč o budućoj industrijskoj zoni grada, kapitalnu investiciju predstavlja i zapadna transverzala koja prolazi kroz ovu teritoriju. Za realizaciju deonice dužine četiri kilometra, čija izgradnja počinje u junu radovima na petlji “Voćnjak“ iz NIP-a je ovom prilikom opredeljeno 125 miliona dinara.
Manji deo sredstava, 18 miliona dinara, izdvojen je za rekonstrukciju lokalnih puteva na teritoriji Šapca. U te svrhe iz budžeta grada biće utrošen isti iznos novca.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa