Info

18. decembar 2014.18. dec 2014.
DVORIŠTE U CENTRU BOGATIĆA IZLOŽENO FEKALIJAMA

NEUREĐENO PARKIRALIŠTE I USTAJALA VODA

Kad pada kiša to je dodatni problem za stanare zgrada broj jedan u ulici Pavla Orlovića u centru Bogatića, jer atmosferska voda popuni brojne rupe u njihovom dvorištu, iza zgrade. One su inače stalno na udaru fekalne mase iz septičkih jama koje se često izlivaju, šireći unakolo neprijatni miris. U neposrednoj blizini su pekara i prodavnica brze hrane što dodatno otvara mogućnost zagađenja i širenja zaraze.
- U zgradi ima ukupno 32 stana i veći broj stanara. Ukazivali smo nadležnima više puta na ovaj problem i sami smo spremni da pomognemo kako bi se rešio. Postojeće je pravo ruglo u centru varoši i velika opasnost od zaraze. Stanari će finansirati postavljanje betonskih poklopaca na septičke jame. Nedavno smo uložili dosta para na čišćenje ptičjeg izmeta. S druge strane potrebno je šljunčenje dela dvorišta, kažnjavanje nepropisnog parkiranja, koje je posebno izraženo o pijačnom danu u Bogatiću ( četvrtak ), jer postojeći znak zabrane niko ne poštuje, redovnije uređenje zelenih površina i septičkih jama, kaže Ljiljana Vukomanović, predsednik kućnog saveta zgrade. Član ovog saveta i stanarka zgrade Vida Gajić dodaje da se njihovo dvorište pretvorilo u javni ve-ce.
- Septičke jame se često izlivaju, neprijatni miris širi na sve strane. Ptičjeg izmeta je mnogo, a čišćenja i uređenja zelenih površina malo. Parkira se gde ko stigne i pored znaka o zabrani i tako narušava i ono malo zelene površine u našem dvorištu, koje bi trebalo da posluži za odmor i razonodu stanara, a ovako je ruglo u centru varoši, kaže Vida Gajić.
Zajedno naglašavaju da je potrebno i adekvatno rešenje za postavljanje kontejnera, kako bi smeće propisno odlagali.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa