18. decembar 2014.18. dec 2014.
ODRŽANA 22. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOCELjEVA

USVOJEN BUDžET ZA NAREDNU GODINU

Predlog Odluke o budžetu, koji je najpre razmatralo Opštinsko veće, prošle nedelje usvojili su i odbornici lokalnog parlamenta sa 21 glasom za. Na pitanje predstavnika SPS Čedomira Jankovića u kojoj formi je pisan budžet nadležni iz opštinske uprave su odgovorili da su prihodi realno planirani te da je sa 228 miliona prihoda malo prostora da to bude liberalan budžet, da bude spisak želja i da se sredstva nenamenski troše.
Na opasku Jankovićevog stranačkog kolege Janka Stanojlovića da predlog budžeta za narednu godinu ne predviđa sredstva za Fond za poljoprivredu rečeno je da za posebno iskazivanje ne postoji više zakonska obaveza kao i da je od strane nadležnih u državi sugerisano da se to ne čini.
Odbornica PUPS Milka Snegić podsetila je prisutne da je ova opština u prethodnim godinama beležila suficit u kasi.
- Kada smo 2012. godine došli u ovu skupštinu videli smo da naša opština ima 40 miliona suficita, dok je u isto vreme jedna slična opština imala nenamensko trošenje sredstava i budžetski deficit. Ja se nadam da naša opština neće ni u narednom periodu imati problema i da će pažljivo i odgovorno trošiti dinar poreskih obveznika - rekla je Snegićeva.
Prilikom razmatranja Programa poslovanja i finansijskog plana za 2015. godinu JKP “Progres“ izrečene su brojne kritike koje su se uglavnom odnosile na pojedine visoke troškove poput predviđene potrošnje goriva za putnička vozila, advokatske i usluge telefona, troškove reprezentacije, održavanje kanalizacione i vodovodne mreže.
Odbornici su na prošlonedeljnoj sednici imenovali i novog direktora Centra za socijalni rad u Koceljevi. U naredne četiri godine na čelu ove socijalne ustanove biće diplomirani psiholog iz Draginja Zorica Savić.
V. Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa