18. decembar 2014.18. dec 2014.
Priredba o bezbednosti u saobraĆaju

BEZBEDNI NA ULICI

Mališani vrtića „Pčelica“ - Predškolske ustanove „Naše dete“, prikazali su u utorak program o bezbednosti u saobraćaju, koji za cilj ima da decu ove starosne dobi, osposobi za bezbedno kretanje na ulici. Priredbi je prisustvovao Nemajnja Pajić, zamenik gradonačelnika, koji je za narednu godinu, najavio sveobuhvatniju saradnju Saveta za bezbednost u saobraćaju grada Šapca i predškolske ustanove „Naše dete“.
Sala vrtića „Pčelica“ na kratko je postala poligon na kome su mališani uzrasta 5 i 6 godina Predškolske ustanove Naše dete, pokazali sve što su naučili od svojih vaspitača. Uz pesmu i igru, i kroz kviz znanja savladali su brojna pravila.
Naučili su lekciju o saobraćaju, koja će im pomoći da se bolje snađu na ulici i u svetu odraslih.
- Od najranijeg uzrasta mi sa decom radimo različite teme vezane za saobraćaj. Upoznajemo ih i pripremamo za bezbedan put od kuće do škole, tako da u ovom uzrastu pripremno predškolskom programu, deca već dovoljno saznaju da mogu uz pomoć roditelja u početku, a kasnije i sami, bezbedno da stignu do svoje škole - istakla je Slavica Marinković, vaspitačica vrtića „Pčelica“.
Zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić, koji se nalazi na čelu Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja grada Šapca, najavio je za narednu godinu još bolju saradnju sa Predškolskom ustanovu „Naše dete“.
- Oduševljen sam znanjem koje su oni danas pokazali. Uživao sam u igranju i kroz igru su dosta toga naučili i pokazali, teorijsko i praktično znanje. Jako dobar program u PU, naravno da će on biti upotpunjen radom Saveta za bezbednost u saobraćaju. Ta koordinacija će postojati i u većem obuhvatu naredne godine - naglasio je Nemanja Pajić, zamenik gradonačelnika Šapca.
Cilj je da se kroz aktivnostima vezanim za edukaciju dece od predškolskog uzrasta, preko mlađeg do starijeg školskog uzrasta, smanji broj saobraćajnih nezgoda, u kojima su često žrtve upravo najmlađi učesnici u saobraćaju.
(TV Šabac)

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa