25. decembar 2014.25. dec 2014.
ODRŽAN DRUGI ŠAMPIONAT PASA GONIČA

UTAKMICA NA ZECA

Pod pokroviteljstvom Kinološkog Saveza Republike Srbije članovi šabačkog Kinološkog društva „Zoran Zoki Stanković“ nedavno su organizovali Drugi srpski šampionat pasa goniča ““ utakmica na zeca. Vlasnici goniča, njih četrdeset što je bio rekordan odziv, pred eminentnim sudijskim timom u sastavu Žarko Radojičić, Miloš Milošević, Dane Nikolić, Milić Ralić, Đuro Sinobad, Pero Čelebić, Mihajlo Hadžipavlović, Mileta Srećković, Nenad Davidović i Trifun Mitrović, prikazali su kvalitet svojih goniča u lovu.
Iako prohladno, vlažno i maglovito vreme nije išlo na ruku učesnicima šampionata postignuti su dobri rezultati. Tome je doprineo i izvanredan teren sa dosta divljači. Takmičari sa psima podeljeni u deset baterija imali su maksimalne uslove za dokazivanje na terenu.
Prvo mesto i titula CACT 1 pripala je srpskom goniču Baronu od Kesera, vlasnika Dragana Ivanovića Kesera iz Ljiga. Srpski gonič Coki, vlasnika Predraga Radovanovića iz Bogatića, osvojio je drugo mesto i CACT 2. Treći sa ocenom vrlo dobar bio je crnogorski planinski gonič Crna, vlasnika Dragana Radovanovića iz Čokešine.
Ocene „dobar“ dobili su srpski gonič Biba, vlasnika Slaviše Tršića iz Gornjeg Dobrića, i posavski gonič Džoni, vlasnika Slobodana Lazića iz Šapca.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa