25. decembar 2014.25. dec 2014.
KORISNI SAVETI

PREŽIVETI MAMURLUK

Glavobolja, mučni i onaj sjajan osećaj kako da nas je pregazio buldožer. Zvuči poznato?
Saveti koji slede uopšte nisu naučno dokazani, možda čak deluju i malo “uvrnuto“ ali nekome i pomažu. Probajte!
Milk šejk od banane
Mleko odlično smiruje stomak i ako ga pomešate sa hranljivom i zdravom bananom i ne baš tako hranljivim i zdravim sladoledom imaćete savršeno oružje protiv mamurluka. Iako možda osećate da ne možete u usta da stavite ništa (sem vode), ovo zaista može da Vam pomogne, ako vam je muka u tom trenutku, pomislite da i ne može da vam bude puno gore!
Čokolada
Čokolada je lek gotovo za sve. Zašto ne i za mamurluk? Možete je jesti u „sirovom“ stanju, ali je dobra opcija i čokoladno mleko ““ toplo ili hladno, odaberite samo u zavisnosti od toga šta Vam prija.
Ako ništa, svakako unosite mnogo šećera, što će Vam pomoći da nadoknadite energiju kako biste imali snage bar za jutarnju higijenu pre nego što se vratite u krevet ponovo.
Sendvič sa tunjevinom
Pomisao da napunite svoj iziritirani stomak i to sa sendvičom koji je od ribe, ne zvuči baš privlačno, zar ne?
Možda je vreme da zaboravite na predrasude, jer ovo i jeste razlog koji Vas je doveo do stanja u koje ste se našli. Rizikujte ““ mnogi se zaklinju da je baš sendvič sa tunjevinom ono što ih je diglo iz mrtvih.
Voćni sok
100% prirodan voćni sok je još jedan klasičan lek protiv mamurluka. Obezbediće Vam neophodnu tečnost, vitamine i šećer u krvi što će Vas osvežiti i snabdeti Vas energijom. Ukus voća je odličan za razbuđivanje i pomaže da se oslobodimo odvratnog ukusa alkohola iz usta.
Lekovi protiv bola
Nema boljeg leka od 2 aspirina i pola litre vode pre spavanja ““ i ponovite postupak kad se probudite! Mamurluk će netragom nestati i osećaćete se kao novi. Ne zaboravite, ovo je samo za hitne slučajeve, ako ovo radite prečesto možete ozbiljno narušiti zdravlje!

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa