25. decembar 2014.25. dec 2014.

NAGIZDAJTE JELKU

Ukrašavanje jelke jedan je od načina da se u dom unese duh praznika. Izbor nakita je stvar ukusa, međutim da bi vaša jelka zablistala, dizajneri enterijera preporučuju nekoliko pravila kojih se treba pridržavati prilikom kićenja.
Veličina jelke
Ukoliko kupujete jelku, pazite na veličinu jer postoji rizik da će biti previsoka za vašu sobu. Jelka ne bi trebala biti mnogo viša od vaše ispružene ruke. Pri kupovini prirodnog drveta obratite pažnju na svežinu iglica, koje moraju biti vlažne kako bi održale svežinu u toploj prostoriji. Kada je reč o veličini ukrasa, birajte ih u skladu sa veličinom jelke, na primer ukoliko je jelka veća i ukrasi bi trebali biti krupniji kako bi došli do izražaja.
Ne više od tri boje
Neophodno je da se boje ukrasa slažu, kao i da ih svedete na najviše tri. Kako bi ukrasi došli do izražaja, boje se ne smeju sukobljavati već odavati skladan utisak.
Lampice
Za elegantan izgled izaberite srebrne lampice. Lampice u boji su bolji izbor ukoliko imate decu. Pre kićenja proverite da li rade a onda ih postavite od vrha ka dnu.
Kugle
Najpre se kače velike a potom se praznine popunjavaju sitnijim kuglama. Za efekat nemojte propustiti da nakitite unutrašnje grane koje obično ostanu prazne a doprinose izgledu jelke. Na vrh postavite ukras koji je za to predviđen, u boji koja je upečatljiva.
Olakšajte sebi
Jelku kitite od samog vrha jer postoji mogućnost da ćete pri kićenju jelke oboriti neke od ukrasa koje ste već postavili pri dnu.
Ne preterujte
Za lepo ukrašeno drvo neophodni su vam jelka, lampice i kugle veće i manje veličine. Svi ostali dodaci i previše boja ostaviće utisak neurednosti i neprijatan prizor za oko.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa