25. decembar 2014.25. dec 2014.
HOR „LIRA“ OŠ „MIĆA STANOJLOVIĆ“ IZ KOCELjEVE NASTUPIO U ŠAPCU

SA PESMOM U NOVU GODINU

Drugo veče za redom u amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za vaspitače u Šapcu odjekivali su anđeoski glasovi. Ovoga puta Hor „Lira“ OŠ „Mića Stanojlović“ iz Koceljeve Šapčanima je priredio nezaboravno veče. Božićne poslanice, novogodišnje pesme, zabavne pop numere, ali i pesme naših poznatih autora Minje Subote i Jovana Adamova bile su samo deo repertoara koji devetnaest članica hora izvode na osam svetskih jezika.
- Moram reći da je jako teško u današnje turbulentno vreme održati kult hora u školi usled navale veoma nekvalitetne muzike. Zaista sam srećan čovek što u tako maloj sredini mogu da okupim ljude koji su izuzetno talentovani, koji vole hor i horsko pevanje i kojima je zaista drago da mogu da imaju ovakve nastupe i da ih priređuju ““ rekao je Ivan Marković, prof. muzičke kulture.
Koncert je otvoren interpretacijom kompozicija „Zvončići“. „Oda radosti“ Ludviga Van Betovena i akademskom uvertirom „Gaudeamus“ J. Bramsa. Solistkinje ove večeri izvele su veoma karakteristične kontrastne numere. Kompoziciju starog italijanskog majstora Perdolezija „Gde je onaj cvetak žuti“ otpevala je Jovana Kojadinović. Čuvena numera Sanje Ilić i „Balkanike“ „Plava ptica“ skliznula je sa usana Katarine Petrović, dok je Anastasija Antonić otpevala tinejdžersku pesmu „Šta se može“. Teodora Dajić izvela je dve numere i to „Es njar einmal im Dezmer“ na nemačkom i „Once upon a dream“ “ iz crtanog filma „Uspavana lepotica“.
Tokom večeri mogle su se čuti i kompozicije „Edelnjeiss“ iz američkog filma „Moje pesme, moji snovi“, „Under the see“ iz animiranog filma „Mala sirena“, filmske numere „Kaži zašto me ostavi“ i „Devojko mala“, grčka pesma „Marik meti kitrina“, „Kreće se lađa Francuska“. Za kraj hor je izveo japansku narodnu pesmu „Tanabat“, poslanicu na nemačkom „Tanenbaum“ i kompoziciju Leontine Vukomanović „Nova godina“.
Andrija Pantelić na gitari odsvirao je kopozicije Pascauala Rota „Habanera“ i Francisa Targeta „Etida u e-molu“, a Nikola Mijailović na harmonici ukrajinsku narodnu pesmu „Igra kozaka“. U pauzama prisutne su zabavljale voditeljke Tatjana Petrović i Kristina Đaković anegdotama o zgodama i nezgodama iz života poznatih kompozitora. Nije izostala ni maskota i zaštitni znak hora Jana Jerosimić sa lirom u rukama.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa