25. decembar 2014.25. dec 2014.
NOVOGODIŠNjA IZLOŽBA U GERONTOLOŠKOM KLUBU

LEPE ŽELjE

Tradicionalno pred novogodišnje i božićne praznike u nevelikom prostoru Gerontološkog kluba penzionera prošlog utorka, 23. decembra, otvorena je dvodnevna izložba korisnika Gerontološkog centra. Plateni, heklani radovi, novogodišnji ukrasi, čestitke i još mnogo toga moglo se kupiti po simboličnim cenama. Pored obeležavanja praznika i stvaranja prazniče atmosfere korisnici Centra na ovaj način pokazali su po ko zna koji put svoju kreativnost ali i doprinos radnom angažovanju prema sposobnostima i interesovanjima.
- Negde u predvečerje praznika malo ćemo zastati u hodu, poslu, radu, da se podsetimo nekih lepih stvari iz naše tradicije. Tradicija kao tradicija nije sam sebi cilj već želja da se ono što je lepo, što nas je spajalo i kroz vekove i u mestima gde živimo, a to su neki lepi običaji. Ovi eksponati koje vidite su delo ruku korisnika Gerontološkog centra. Nisu oni samo obične čarape, kape, marame. U njih je utkano milion lepih želja, toplih pozdrava za sve drage ljude koji i ne znaju da postojimo. Pošto je ovo vreme darivanje uzimajući neke od ovih eksponata učinićete dve radosti. Radost onome kome poklonite i još veću radost vama kao darodavcu jer ste učinili nešto lepo ““ rekla je Natalija Nedić, korisnica Gerontološkog centra Šabac, otvrajući izložbu.
Trenutke druženja ulepšala je i Hrišćanska grupa dece „Milica Kostić“ iz Varne. Sestre Hristina i Katarina Trifunović, Milica i Anđela Vešić i Jelena Gligorić izvođenjem tri numere i skeča izazvale su veliko oduševljenje svih prisutnih.
- Hrišćanska grupa dece „Milica Kostić“ iz Varne postoji već osam godina. U stvari ona se sastoji od dece iz Volujca, Grušića, sa Letnjikovca, iz Varne. Nastupali smo u Austriji, Crnoj Gori. Obišli smo sve manastire i crkve širom Srbije. Ostavili smo veoma velike duhovne pečate po svim mestima gde smo gostovali ““ rekla je Dobrila Bulješević, osnivač hora i pisac duhovih pesama i molitvi.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa