25. decembar 2014.25. dec 2014.
Deca i dalje veruju

DEDA BELI POKLONE DELI

Deca su oduvek svojim osmesima i radošću bili najbolji vesnici novogodišnjih praznika. Danas su mnogo bolje informisana, koriste internet i tehnologiju ali ipak i dalje veruju u novogodišnju čaroliju. U vrtiću „Čigra“ sve je spremno za doček Deda Mraza, pevaju se pesme i prave čestitke. U prilog tome govori i mnoštvo želja koje su se ove godine našle na njegovom spisku.
- Volela bih da mi Deda Mraz donese braon medu i jako se radujem zbog toga- kaže petogodišnja Jovana.
Neki su već odavno poslali pismo sa željama.
- Poslala sam pismo Deda Mrazu u kome sam napisala svoje ime i tražila robot-macu - kaže petogodišnja Jana.
Uz želje stoji i obećanje da će i ove godine biti dobri i slušati roditelje.
- Poručio sam Deda Mrazu da sam ove godine bio dobar, počeo sam kako su moji roditelji hteli da spavam sam i zato sam od njega tražio poklon za mene i moju sestru - kaže petogodišnji Filip.
Prema rečima vaspitača, novogodišnji duh je nešto što kod dece grade u toku cele godine, učeći ih pravim vrednostima.
- Praznično raspoloženje kod njih podstičemo kroz razgovor, priče i pesmice koje ovde uče. Na taj način se trudimo da kod njih izazovemo pozitivna osećanja koja su karakteristična za praznike i ovo doba godine - kaže vaspitačica Dragana Mišković.
Kod kuće se roditelji i najbliži trude da ugode deci za praznike i obezbede im uspomene kojih će se sećati kada odrastu.
- Pripremamo se od 1. decembra, kitimo jelku, pravimo čestitke, pričamo priče i pesme o Deda Mrazu a tu je i spisak želja koji za njega sastavljamo - kaže Tanja Stojičić, tetka četvorogodišnje Nikoline.
Praznici se bliže a deca pevaju i sa ushićenjem pripremaju zabavu za Deda Mraza koji će i ove godine tradicionalno posetiti njihov vrtić, doneti poklone i slikati se sa njima. Do kada će njihova vera ostati jaka ostaje da se vidi ali zvuk iskrenog dečijeg smeha, svakoko jeste i uvek će biti nosilac novogodišnjeg duha.
D. Mićić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa