25. decembar 2014.25. dec 2014.
U MUZIČKOJ ŠKOLI „MIHAILO VUKDRAGOVIĆ“ ODRŽANO NIZ KONCERATA U SEDMICI ZA NAMA

RASPEVANO U 2015.

Od 23. do 29. decembra u sali Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ smenjivali su se klinci i klinceze, osnovci i srednjoškolci, na pozornici pred roditeljima i rodbinom. Radost, sreća, novogodišnja euforija zahvatili su sve, od najmlađih do najstarijih.
Čast da ovoga puta otvore sedmicu radosti ispunjenu pesmom i igrom imali su mališani najmlađeg uzrasta i to zabavišta, pripremnog i prvog razreda, koji su uživali na maskenbalu. Njima su se pridružila i deca zaposlenih u školi. Tokom jednočasovnog druženja imali su priliku da se druže sa animatorom, a vrhunac večeri bio je dolazak Deda Mraza sa poklonima.
Narednog dana, od 17 do 18.30 časova održan je javni čas solfeđista prof. Sonje Živković. Uz inovativni, kreativni pristup vaspitno-obrazovnom radu, bogatom repertoaru pridodata je i filmska muzika, himne zemalja, ali i tradicionalna muzika. Priliku da pokažu šta znaju imalo je sto četrdeset šest učenika uzrasta od osam do četrnaest godina. Naravno, najbrojniji i najveseliji bili su najmlađi.
- Pošto iz instrumentalne nastave imaju redovne nastupe volim da svake godine pokažem roditeljima šta se radi na nastavi solfeđa. Pevamo sve vrste muzike a ove godine, pošto je stogodišnjica od smrti Stevana Mokranjca uključili smo i njegove kompozicije ““ rekla je prof. Sonja vidno zadovoljna nastupima svojih učenika.
Ni ovoga puta nisu izostale novogodišnje pesme uz želju da Nova godina donese puno sreće, radosti, zdravlja, uspeha.
Posle dana pauze, prošlog petka, nastupili su horići zabavišta i pripremnog razreda u klasama profesorki Nade Zidarić, Gordane Jovičić, Miljane Kozličić, Irene Nikačević, Jelene Janković i Sonje Živković.
Raspevano je bilo iste večeri na „Koncertu pod maskama“ u organizaciji Učeničkog parlamenta srednjoškolaca. Uz muziku i pesmu prodefilovale su maštovite maske. Posle izbora najbolje druženje je nastavljeno u školskom klubu.
Tradicionalnim Novogodišnjim koncertom učenika svih odseka u ponedeljak, 29. decembra, privedeno je kraju druženje koje je pokazalo talenat i veliku ljubav mladih prema muzici. Sa pesmom na usnama ispratili su 2014. pohrlivši raspevano u 2015. godinu.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa