25. decembar 2014.25. dec 2014.
DEČJI HOR „VIVA“ NOVOGODIŠNjIM KONCERTOM OBELEŽIO DVADESET GODINA POSTOJANjA

NA KRILIMA SREĆE

Dečji hor „ViVa“ prošlog četvrtka u amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za vaspitače tradicionalnim „Novogodišnjim koncertom“ obeležio dvadeset godina uspešnog rada. Generacije mladih odrastale se pod okriljem osnivača i dirigenta dr Milene Đurković Pantelić unoseći radost u srca onih koji su ih slušali na koncertima. Tako je bilo i ovoga puta u prepunom amfiteatru koji je odzvanjao aplauzima oduševljene publike.
- Kao i svaki put divno. Ovo je već dvadeset godina kako radim sa „ViVom“ i svaki put kao da je sve iz početka. I svaki put kao da imaju sve viši nivo i kao da su sami sebi zadali sledeći zadatak. Presrećna sam što je ovakav koncert održan u gradu Šapcu. Nastavljamo sa radom već u januaru. Nadam se da ćemo objavti disk do juna meseca ““ rekla je dr Milena Đurković Pantelić posle koncerta koji će svima ostati u najlepšem sećanju.
Repertoar, kao i svaki put, raznovrstan, za sve uzraste i generacije. Pevalo se iz duše i srca, punim plućima, na srpskom, engleskom, nemačkom i francuskom jeziku i to: „Svet je jedan“, „Deca će pobediti“, „Ljubav“, „Onaj pravi“, „Đačka ljubav“, „Jingle Bells“, „Deda Mraze“, „O, Deda Mraze“, „Srećna Nova“, „A njhole nenj njorld“, „Doucenuit, Sainte nuit“, „Noele c“™est lamour“, „Greenslevees“, „My njey“, „Aliluila“, „Adiemus“ . Podršku i ovoga puta dali su članovi „Hora 66 devojaka“ i Muškog hora „Neven“. Za kraj neizostavni bis i žal što koncert nije potrajao duže.
O. G.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa