25. decembar 2014.25. dec 2014.
VOLONTERSKI CENTAR ŠABAC ORGANIZOVAO KIĆENjE JELKE

RADOST ZA NAJMLAĐE

Prošlog petka Šabac je dobio još jednu novogodišnju jelku zahvaljujući angažovanju članova Volonterskog cenra. Odazvavši se njihovom pozivu šabački predškolci, osnovci i ostali mališani stigli su u tačno zakazano vreme da jelku ulepšaju ukrasima koje su sami napravili. Za manje od pola sata na platou između Šabačkog pozorišta i Osnovnog suda zablistala je jelka u svom punom sjaju.
- Želeli smo da na ovaj način ulepšamo prednovogodišnje trenutke naših najmlađih sugrađana. Ovom prilikom poželeo bih srećnu Novu godinu i Božićne praznike, još uspešniju i bolju za naš grad, ali i za naš Centar. Trudićemo se da svake nedelje, svakog meseca i godine priredimo nešto što će obradovati druge, a istovremeno im i pomoći ““ rekao je Aleksandar Kovačević, predsednik Volonterskog centra Šabac.
Među onima koji su dali svoj doprinos ovom nadasve radosnom trenutku bile su i učenice IV3 OŠ „Nikolaj Velimirović“ Sofija Radovanović i Jana Mićić. Tako su se jedna povelika bonbona i šareni lampion udobno smestili na jelci.
- Napravila sam šareni lampion. Nije trebalo puno vremena već samo da imamo maštu i da odvojimo malo vremena ““ dodala je Jana.
Podršku ovoj akciji i najmlađima pružio je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
- Mislim da je sjajna stvar za Šabac da ima volontere. Da imamo organizovanu grupu ljudi koji su spremni da pomognu gradu, deci, starima, kome god je to potrebno i da, zapravo, tu svoju energiju, duh, kanališu na prave društveno-odgovorne stvari. S obzirom da nemamo organizovan doček Nove godine zbog finansijske sitaucije dobili smo sjajnu alternativu 1. januara kada ćemo sa članovima Volonterskog centra organizovati tročasovni program za decu u pešačkoj zoni kojim ćemo zajedno obeležiti početak 2015. godine. Vidimo se! Zaista sam zadovoljan što je veliki broj dece došao da okiti ovu drugu jelku koju imamo u gradu i da u jednoj dobroj atmosferi ispratimo 2014. i dočekamo 2015. godinu. Nadam se daleko uspešniju i bolju. Naročito za naše najmlađe ““ istakao je gradonačelnik.
Svi oni koji se 1. januara nađu u pešačkoj zoni u dvanaest časova ispred Kulturnog centra imaće priliku da prisustvuju svečanom otvaranju „Zone zagrljaja“. Novogodišnja predstava, karaoka žurka, animatori, mađioničari, klovnovi i zabavljači deo su akcije Volonterskog centra koji će imati i humanitarni karakter. Slikanje sa Deda Mrazom održaće se od 13 do 14 časova ispred gradske novogodišnje jelke i koštaće 100 dinara. Novac prikupljen na ovaj način, ali i prodajom bedževa i klovnovskih nosića, biće doniran porodilištu Opšte bolnice „Laza K. Lazarević“ u Šapcu.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa