25. mart 2010.25. mar 2010.
U UŽICU, PRED 2.500 GLEDALACA, U DERBIJU KOLA SLOBODA““MAČVA 0:2 (0:1)

PALA “SLOBODA“

S obzirom da rezultat u korist gostiju ““ šabačke “Mačve“ od 2:0 u odnosu na prvoplasiranu “Slobodu“ iz Užica govori o dominaciji “Mačve“ ona je bila mnogo veća od postignute rezultatske prednosti.
Već na samom početku “Mačva“ je briljantnom igrom pokazala da će domaća “Sloboda“ teško izbeći veliki poraz, tako da je u 19. minutu pao gol koji je postigao Krmar. “Mačva“je povela sa 0:1. Mreža se zatresla kada je Krmar ušao u šesnaesterac i samouvereno gađao donji levi ugao.
Domaćin je bio nemoćan a Šapčani su mogli da reše pitanje pobednika već u prvom poluvremenu. Golmana “Slobode“ Arsenijevića spaso je saigrač Marjanović jer je omeo Živanovića da uputi ozbiljan šut.
Golmanu “Slobode“ i domaćoj ekipi bio je naklonjen sudija Bojan Bogdanović (Čačak) koji je spasao “Slobodu“, pošto je Aritonović izvadio loptu iz gola.
Već na početku drugog poluvremena golman “Mačve“ bio je na visini zadatka. Sjajnom paradom i u više navrata Budaković je spasao mrežu “Mačve“ tako da je ofanziva Užičana na početku drugog poluvremena bila slaba pretnja dobroj “Mačvi“.
U 51. minutu Lazić je centrirao a pred gol protivničke “Slobode“ utrčao Maksimović i glavom poslao loptu u gol. “Mačva“ je povela sa 0:2.
Uz nekoliko žutih kartona i neopravdano dodeljen crveni Krmaru, “Mačva“ je ostala sa 10 igrača. I tako oslabljena pretila je da ovu značajnu pobedu rezultatski uveća do samog kraja utakmice.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa