25. decembar 2014.25. dec 2014.
NAILA MEHMEDOVIĆ, DIREKTORKA KANCELARIJE ZA MLADE GRADA ŠAPCA

NE ODUSTAJATI OD CILjEVA

Mala matura, Letnje školice, Profesionalna orijentacija, Mladi u medijima samo su neki od projekata koji su obeležili 2014. godinu Kancelarije za mlade grada Šapca.
- Za nas je protekla godina bila uspešna ne samo po broju realizovanih projekata već i po saradnji sa drugim organizacijama. Pomagali smo osnovcima i srednjoškolicima prilikom odlučivanja oko upisa srednjih škola i fakulteta. Imali smo trideset pet „Letnjih školica“. Još značajnije je što smo izašli i na seosko područje. „Mladi u medijima“ su pokazali da su iz te edukacije izvukli maksimum. Naučili su kako na najbolji način mogu da se informišu, a da to budu kvalitetne informacije. Naši volonteri su odradili sjajan posao po pitanju organizacije za vreme Šabačkog letnjeg festivala pokazavši svoju zrelost, odgovornost, vrednoću. Cela godina nam je protekla u humanosti i aktivizmu u pomaganju drugima poput male Lane, ali i tokom majskih polava. Ponosna sam na broj volontera koji nam se svakodnevno prijavljuje sa željom da pomognu, da učestvuju, da se aktiviraju, što jeste suština Kancelarije za mlade ““ rekla je direktorka Naila Mehmedović.
U 2015. godinu Kancelarija za mlade ulazi i sa novim projektima. Cilj im je da projekat „Mladi u medijima“ preraste u Infocentar za mlade.
- Nastavićemo saradnju i sa drugim Kancelarijama za mlade. Odmah na početku godine, 9. januara, sa učenicima iz Osnovnih škola „Janko Veselinović“ i „Laza K. Lazarević“, idemo u Prijepolje gde ćemo učestvovati u realizaciji projekta „Grad dobrih domaćina“ Kancelarije za mlade Novog Pazara. Ovom prilikom im se zahvaljujemo što su nam ukazali čast da budemo deo velikog projekta koji finansiraju Ujedinjene nacije, a koji za cilj ima bratimljenje osnovnih škola različitih sredina. Trudićemo se da pokažemo tu dozu humanosti u 2015. godini tako da ćemo 22. januara organizovati dobrovoljno davanje krvi. Velika nam je čast što možemo da pokažemo da znamo i mi šta znači naših pet minuta i da naše davanje krvi može nečiji život da spasi.
Dobra saradnja sa svim ustanovama u gradu ali i otvoreno srce za sve mališane, ustupljivanje prostora Muzičkom i Engleskom zabavištu, gde najmlađi Šapčani uče na kreativan način uz druženje, pokazatelj su da Kancelarija za mlade misli na sve uzraste.
- Mi smo učinili najmanje što smo mogli. Dali smo prostor za interaktivne radionice gde će deca naučiti korisne stvari na zanimljiv način. Pokušaćemo opet da izađemo svim mladima u susret bez obzira kojeg oni uzrasta bili, od predškolskog do studentskog. Svako ko ima neku ideju može da dođe i da nam je predloži kako bi napredovali u radu i zajedničkim snagama pokrenuli nešto novo u našem gradu. Sve što budemo mogli i što bude do nas mi ćemo učiniti da mladima u našem gradu život bude zanimljiviji. Mladi ne treba nikada da odustaju. Uvek ćemo nailaziti na neke prepreke. Bilo bi dobro da svako na početku ove godine napravi neku listu ciljeva koju će skloniti po strani, a otvoriti je tek na kraju 2015. godine i rezulatati će biti vidljivi. Ciljevi su nam tu negde samo što ćemo do njih dolaziti ili na lakši ili na teži način. Važno je ne odustati ““ poručila je direktorka.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa