25. decembar 2014.25. dec 2014.
OŠ „SVETI SAVA“ PROSLAVILA ČETRDESETI ROĐENDAN

ČETIRI DECENIJE USPEHA

Pune četiri decenije ova obrazovna institucija realizuje misiju, koja podrazumeva pružanje šanse svakom detetu da stekne obrazovanje i da se osposobi za život
Već 40 godina zaposleni u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ bave se obrazovanjem dece sa smetnjama u razvoju. Svečanim programom i prezentacijom video filma o školi, u prostorijama Kulturnog centra poslavljen je vredan jubilej.
- Velika je čast učestvovati u organizaciji događaja kojim se slavi veliki jubilej, 40 godina rada Osnovne škole „Sveti Sava“. Tokom tog dugog perioda imali smo poteškoća koje smo, na sreću, uvek uspešno prevazilazili. Donacijom ambasade Japana smo pre desetak godina dobili opremljen prostor koji je prilagođen potrebama dece sa smetnjama u razvoju. U školi je zastupljen stručni kadar, tu su defektolozi različitih profila i predmetni nastavnici koji konstantnim usavršavanjem omogućavaju kvalitetan rad sa decom koja pohađaju našu školu, rekla je Aleksandra Urošević, defektolog.
Od 2005. godine škola se nalazi na novoj lokaciji, u kojoj su prostorije i sredstva za rad prilagođeni potrebama učenika. Rukovodstvo i zaposleni u ovoj obrazovnoj ustanovi imaju ambiciozne planove za budućnost.
- Jedan od prioritetnih zadataka u narednom periodu nam je rad na proširenju dodatne delatnosti. Veliki napor ulažemo na opremanje prostora posebnim nastavnim sredstvima, kako bi rad bio što kvalitetniji. U narednom periodu radićemo na opremanju senzorne sobe za realizaciju primene programa senzorne integracije i montesori programa, navela je Uroševićeva.
Predstavnici Osnovne škole „Sveti Sava“ zahvalni su organizacijama i institucijama koje svakodnvno pomažu rad ove obrazovne ustanove. Neke od njih, poput „Karitasa“, Ekonomsko trgovinske škole, Kulturnog centra. kao i predstavnici lokalne samouprave, pomogli su i organizaciju prošlonedeljne svečanosti.
M.Maksimović

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa