25. decembar 2014.25. dec 2014.

DRVEĆE JE SVEMOGUĆE

Pokret za Šabac Zelenih Srbije je 27.12.2014. godine u Šapcu ozelenjavanjem dvorišta Srednje stručne hemijske i tekstilne škole nastavio svoju akciju Drveće je svemoguće
Akcija je bila inspirisana problemom pred kojim se našla ova škola i njena direktorka Zorica Žderić. Stručne službe su procenile da je stablo platana, staro preko 50 godina, postalo opasnost po stabilnost okolnih objekata i fizičku bezbednost učenika škole. Odlučeno je da se ovaj div, visine oko 20 m, mora ukloniti. Sredstva za uklanjanje u iznosu od 50.000 dinara, koliko je od strane JKP „Stari grad“ Šabac procenjeno da je potrebno, škola nije bila u mogućnosti da izdvoji. U pomoć su priskočili STIHL grupa i njihov regionalni distributer STIHL motornih testera Boban Tanasić, koji su o svom trošku izvršili potpuno uklanjanje platana.
- Trenutak je takav da je platan morao biti odsečen, pošto je njegovo korenje počelo da podriva temelje fiskulturne sale. Imali smo sreće da su Zeleni Šapca to uradili, inače bi to nas mnogo koštalo ““ istakla je Zorica Žderić, direktorka Srednje stručne hemijske i tekstilne škole.
Potrudili smo, pre svega, da pomognemo ovoj školi u rešavanju problema starog platana čija je krošnja dominirala nad okolnim objektima, ali smo istovremeno, u skladu sa principima Zelenih da svako posečeno stablo mora biti zamenjeno novim, sproveli akciju „3 ZA 1“ gde smo u delu školskog dvorišta, koje je ambijentalno opredeljeno za odmor i uživanje u zelenilu, zasadili tri stabla četinara, poklon kompanije STIHL- kaže Dejan Pavlović, predsednik Pokreta za Šabac.
Zeleni Šapca će i u svom daljem radu nastaviti da dokazuju da su pravi servis svih građanki i građana, a akcija DRVEĆE JE SVEMOGUĆE će nastaviti svoj život i sledeće godine.
Zeleni Šapca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa