25. decembar 2014.25. dec 2014.

BEZ POSEČENIH JELKI

Dipl. inž. Aleksandar Firaunović predsednik Pokreta Zelenih Srbije za Bogatić poziva „Nova godina bez posečenih jelki“
Kićenje jelke je novogodišnji i božićni ritual koji raduje sve, ali uobičajeno rezultira velikim brojem posečenog drveća.
Pokret Zelenih Srbije za Bogatić i ove godine apeluje na sve građane i građanke da ne seku i ne kupuju posečene jelke već da koriste četinare sa busenom i tako spreče seču stabala. Drveće jonizuje vazduh i prečišćava prašinu. Samo u toku jedne godine, jedan hektar četinarske šume proizvede 8 tona kiseonika i filtrira 30 do 35 tona prašine.
Ukoliko svi budu kupovali jelke sa busenom, i neodgovorni prodavci će prestati da seku jelke i time ugrožavaju ekosistem, a imaćemo i veći broj zasađenih drveća u novoj godini.
Zeleni podsećaju da se svake godine u Srbiji poseče oko 2 miliona stabala četinara, uglavom jele i smrče, starosti od 2 do 5 godina. Ovom akcijom ćemo doprineti da se taj broj smanji i da simbol Nove godine više ne bude mrtvo ““ već živo drvo.
Započnite 2015. godinu tako što ćete učiniti nešto dobro za sebe i budućnost generacija koje dolaze, koristite jelku sa busenom.
Pokret Zelenih Srbije za Bogatić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa