25. decembar 2014.25. dec 2014.
IzloŽba o Velikom ratu u Majuru

U ROVU

Dobra praksa širenja kulturnih sadržaja u seoskim i prigradskim mesnim zajednicama nastavljena je prošlog četvrtka u Osnovnoj školi „Majur“ u Majuru, otvaranjem izložbe „U rovu“. Izložba je nastala u saradnji Gradske uprave grada Šapca, Međuopštinskog istorijskog arhiva Šabac i Mesne zajednice „Majur“, u okviru programa obeležavanja 100 godina od početka Velikog rata. Izložbu, koja govori o događajima koji su prethodili početku Velikog rata i toku 1914. godine, otvorio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
- Važno je da dostojno obeležimo sve ono što čini našu istoriju i tradiciju, i naša znanja prenesemo mlađim generacijama. Ne postoji bolje mesto za otvaranje ovako poučne izložbe od škole. Svi građani Šapca, bez obzira da li žive na selu ili u gradu, imaju jednaka prava na infrastrukturne objekte, ali i na kulturnu i obrazovnu ponudu, i sve ono što čini život kvalitetnijim, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
O izložbi su govorili direktorka Osnovne škole „Majur“ Draga Adakalić-Tomić i direktor Međuopštinskog istorijskog arhiva Radomir Petrović.
Gradska poverenica u Majuru Mira Blagojević, jedna od inicijatora otvaranja izložbe, napominje da je ovo prva u nizu kulturnih manifestacija planiranih u MZ „Majur“.
- Otvaranjem izložbe, Uslužni centar „Majur“ i Gradska uprava grada Šapca pokazali su da kulturni sadržaji mogu biti dostupni svima, a posebno stanovništvu na seoskom području. Moj posao u Uslužnom centru je da objedinim sve gradske službe, javna preduzeća, ustanove kulture i druge institucije, i na taj način omogućim meštanima da bez odlaska u grad obave većinu administrativnih poslova, istakla je poverenica u Uslužnom centru Majur.
- Prvi put je jedna ovakva izložba otvorena u Majuru. Pozivam meštane Majura da dođu i vide izložbu koja govori o Velikom ratu. Do sada smo imali korektnu saradnju sa institucijama Grada, a nadamo se da će u narednom periodu saradnja biti još bolja, rekao je Mihailo Radinović predsednik Saveta Mesne zajednice „Majur“.
Izložba će biti otvorena do 16. janura 2015. godine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa