25. decembar 2014.25. dec 2014.
NOVOGODIŠNjI KONCERT U KULTURNOM CENTRU

BISERI UMETNIČKE MUZIKE

U Kulturnom centru je, proteklog četvrtka, održan koncert „Magične strune“, „s obzirom da je reč o kombinacije gudača i gitare“ Uroša Dojčinovića, uz pratnju gudačkog kvarteta „Mozaik“ i Ružice Aranitović, članice Simfonijskog orkestra RTS, koja je svirala udaraljke.
- Cela kalendarska godina je u znaku obeležavanja 40 godina mog bavljenja muzikom i zadovoljstvo mi je što ovaj jubilej završavam koncertom u Kulturnom centru u Šapcu, sa kojim sam imao lepu saradnju i prethodnih godina. U Beogradu sam bio u situaciji da izvodim koncert sa velikim ansamblom, ovde je to u svedenoj formi, ali, publika neće biti oštećena, jer je program zamišljen da predstavi sve ono što sam u protekle četiri decenije svirao, najlepše bisere iz domena umetničke muzike sa svih strana sveta, izjavio je Dojčinović.
Šabačka publika je imala priliku da čuje jedan od najpolularnijih južnoameričkih valcera „Iz duše“ Rosite Melo, devojke koja je imala 15 godina kada ga je napisala, muziku sa prostora Balkana, nezaboravne teme iz francuskog filma „Zabranjene igre“, „Aranjuez moja ljubav“ Hoakina Rodriga, „Romansu“ Nikole Paganinija, virtuoza koji je svirao gitaru i violinu i pisao za oba instrumenta, „Labudove“ Dragana Kneževića, savremene autore kao što je Roland Diaz, koji se bavi džez i etno muzikom, njegov čuveni tango, koji je upriličio za gitaru i gutače...
Dojčinović, virtuoz lirski mekog tona, pažljivo je kreirao klasičan, ali, ne i previše ozbiljan program, a Šapčani su i ovaj put pokazali da imaju sluha za umetničku muziku.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa