25. decembar 2014.25. dec 2014.
OPŠTINA VLADIMIRCI: PRAZNIČNI INTERVJU

GODINA VELIKIH ISKUŠENjA

Prvo poplave a potom i gradonosno nevreme obeležili su početak teške 2014. godine ali se u opštini Vladimirci radilo i zbrinjavalo sve što se moglo pa i iznad toga po rečima predsednika opštine Vladice Markovića.
- Mi smo imali prvo noć stradanja seljana u Beljinu, potom Dragojevac i Provo i još par sela koja su osetila stihiju a stigli su i nevoljnici iz Obrenovca. Sve smo zbrinuli i pomogli koliko se moglo a to traje do dana današnjeg. Nevreme sa gradom je uništilo useve ali i brojne domove pa se pomoglo koliko se moglo. U tom ramu nam je uglavnom protekla 2014. godina, ili što bi se narodski reklo, ne ponovilo se, kaže predsednik.
U poslovima koji su obeležili 2014. godinu prednjači novi bunar u Riđakama ali i drugi poslovi i planovi.
- Novi bunar donosi bolju snabdevenost vodom ali tu nije kraj. Mi nismo odustali ni od geotermalne bušotine koja bi ostvarila san svih da postanemo banjski centar koji bi opet otvorio novo poglavlje opštine, najavljuje Marković.
Još jedan nedovršeni posao obećava veliki rezultat.
- Dom učenika je nedovrešen a kapitalan posao. Kako ne treba puno novca za dovršetak sve ćemo učiniti da se iznađe mogućnost kraja radova što bi kapitalno uticalo na varoš i opštinu koja ima retko lep objekat koji mora biti doveden do kraja u suprotnom će propasti što niko ne bi hteo.
Rekonstrukcija Doma kulture i brojnih manjih projekata iz 2014. će se preseliti u 2015. godinu.
- Red je da i ovaj objekat dobije novo ruho. Biće sve urađeno kako dolikuje u to ne treba sumnjati. Radićemo i poslove koji su samo naizgled manji poput prosecanja ulica, osvetljenja i drugih uređenja koja podižu kvalitet života meštana naše opštine, dodaje Marković.
Nastaviće se i rad na terenima za male sportove u nekoliko sela.
- U toku su radovi u selima Mrovska i Suvo selo a u 2015. godini još četiri. To su planovi od kojih ne odustajemo jer omladini treba barem u tom segmentu stvoriti gradske uslove da ostanu na svojim ognjištima, zadovoljan je predsednik.
Budžet će ostati u ramu prošlogodišnjeg tako da se očekuju i ista sredstva za korisnike ali to nas ne ograničava da radimo i iznalazimo puteve, tvrdi predsednik.
Kultura i sport su polja gde se beleže rezultati shodno tradiciji.
- Od Seoske olimpijade do značajnih ligaša u više sportova mi okupljamo mlade i odvodimo sa ulice. Nastavićemo koliko se može da pomažemo sport jer to je bezmerno kao i kultura za našu opštinu, kaže predsednik.
Na kraju primereno danima praznika čestitka uramljuje želje svih.
- Uz dobro zdravlje i berićet nadam se iznad svega ličnoj sreći svakog pojedinca uz nadu da će nam 2015. godina doneti pomak na bolje u svim segmentima što je cilj i naših nastojanja ka kvalitetnijem življenju, bila je želja predsednika opštine Vladimirci.
A da će biti iskoraka svedoči i jedan najavljen posao. Grčka firma će uzeti farmu u Skupljenu i zavidan kapacitet popuniti ali i otvoriti nova rana mesta. Ima i drugih najava sličnih poslova tako da bude li i sreće eto posla za brojne mlade što otvara novu stranicu u životu opštine Vladimirci
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa