25. decembar 2014.25. dec 2014.
DIREKCIJA ZA PUTEVE

OBILAZNICA OKO DRENOVCA OBELEŽILA 2014. GODINU

Prema rečima direktora Direkcije za puteve grada Šapca, Miodraga Filipovića, u skladu sa budžetom i mogućnostima, realizovano je sve što je bilo planirano u 2014. godini. Pre svega, u pitanju je letnje održavanje ulica i lokalnih puteva, asfaltiranje malskih, kao i šljunčenje nekategorisanih i ratarskih puteva. Takođe tu spada i održavanje vertikalne, horizontalne i svetlosne saobraćajne signalizacije.
- Imali smo jednu značajnu investiciju, završetak obilaznice oko Drenovca, koja je urađena u saradnji sa Putevima Srbije, odnosno Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Zajedničkim sredstvima smo finansirali saobraćajnicu dužine oko 1.600 metara, vrednosti oko 35 miliona dinara. Projekat je veoma značajan, jer je dosta povećana bezbednost na putu između Šapca i Sremske Mitrovice. Istovremeno su i stanovnici Drenovca rasterećeni prolaska teškog saobraćaja kroz selo. Taj posao je na neki način obeležio godinu u ovom preduzeću, navodi Filipović.
Majske poplave nanele su dosta štete i putnoj infrastrukturi. Direktor Direkcije navodi da je procenjena šteta na lokalnim, malskim i nekategorisanim putevima oko 90 miliona dinara.
- Očekivali smo pomoć Vlade Republike Srbije, koja je u prvim momentima bila obećana. Međutim, kasnije, verovatno zbog nedostatka sredstava, ona je izostala. Sopstvenim sredstvima od oko pet miliona dinara sanirali smo najugroženije deonice puteva koji su bili u prekidu. Sledeće godine ćemo nastaviti rad na saniranju iz svog i budžeta mesnih zajednica, kaže Filipović.
Direkcija će u narednoj godini nastaviti da radi sve ono zbog čega je i osnovana, održavanje puteva i prateće horizontalne, vertikalne i svetlosne signalizacije. Budžetom su definisana sredstva za redovno održavanje lokalnih puteva, ulica u gradu, malskih i kategorisanih puteva. Direktor se nada da će, pored toga, naći mogućnost da urade i još neki nov kilometar asfalta, ali to će biti konkretizovano tek kada se urade planovi.
Podsećanja radi, u nadležnosti Direkcije se nalazi 250 kilometara lokalnih puteva i 70 kilometara ulica u gradu.
Direkcija za puteve, pored letnjeg održavanja organizuje i poslove zimskog održavanja puteva. Filipović ističe da je po formiranju prvog snežnog pokrivača, preduzeće koje je zaduženo za te poslove odreagovalo na adekvatan način i omogućena je prohodnost svih puteva.
-Zbog niskih temperatura sneg ne može da se očisti do asfalta tako da na mnogim putevima i ulicama u gradu ima snega i leda. Zbog toga je izuzetno bitno da vozači brzinu svog automobila prilagode uslovima puta, apeluje Filipović.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa