25. decembar 2014.25. dec 2014.
JAVNO PREDUZEĆE “SPORTSKI CENTAR“

VRATITI STARI SJAJ SIMBOLIMA ŠAPCA

Tokom ove godine u JP “Sportski centar“ dosta se radilo. Poplave su ih dosta omele, ali i pored toga više bitnih poslova je završeno. Postavljene su stolice na “Mačvinom stadionu“, urađeno je grejanje u sali u MZ “Žika Popović“, zajedno sa “Niveom“ je postavljeno dečje igralište na Trkalištu, a u vlasništvo grada su vraćeni “Sokolana“ i “Koš klub“.
- Grejanje koje je urađeno u MZ “Žika Popović“ značiće kako klubovima koji u velikoj sali treniraju borilačke sportove, tako i osobama sa posebnim potrebama, koje koriste malu salu za stoni tenis. Investicija je iznosila 1,5 miliona evra. Trenutno su u toku pregovori sa Predškolskom ustanovom da njihova deca tamo imaju fizičko, objašnjava direktor ovog preduzeća Dragan Nikolić.
Direktor ističe da su se stekli uslovi za kompletnu rekonstrukciju “Sokolane“ i “Koš kluba“. “Koš klub“ će zadržati stari izgled, ali će sve biti renovirano.
- Jedan deo će biti namenjen za treninge, a jedan za rekreaciju. Planirano je i postavljanje klizališta u zimskom periodu. Sve manifestacije će moći tamo da se održavaju, od kulturnih pa do boks mečeva. Želja je da se ovom objektu vrati stari sjaj. Kada bude rekonstruisana “Sokolana“ svi gradski sportski savezi bi trebali da dobiju kancelarije tamo, kao i klubovi koji imaju problema sa prostorom i “Sportski centar“. Novcem koji je izdvojen za te namene sigurno će se uraditi dosta. Konkurisaćemo i u Ministarstvu sporta da dobijemo još sredstava. Ako sve ne bude gotovo sledeće godine, 2016. sigurno hoće, kaže Nikolić.
Pored ovih rekonstrukcija, za narednu godinu planirano je i raspisivanje nabavke stolica za istočnu tribinu “Mačvinog stadiona“. Nikolić najavljuje i pripremu terena za postavljanje veštačke trave, gde će Fudbalski savez Srbije donirati oko 120.000 evra, dok će grad uložiti milion dinara.
Sportski centar će nastaviti i naredne godine sa redovnim aktivnostima, a to je održavanje otvorenih terena. Najveći problem u većini radova i dalje predstavlja komplikovana papirologija i nerešeni imovinski odnosi.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa