25. decembar 2014.25. dec 2014.
DRAGAN NINKOVIĆ, JKP “STARI GRAD“

OPORAVAK OD POPLAVA

Proteklu godinu u radu JKP “Stari grad“ obeležile nevolje koje je sa sobom donela velika majska poplava, ali i konačno zatvaranje deponije na Dudari. U periodu pred nama prioritet podići svaki segment poslovanja na viši nivo
Po rečima Dragana Ninkovića, direktora JKP “Stari grad“ iz Šapca, 2014. godinu u poslovanju njihovog preduzeća obeležili su neki spoljašnji faktori na koje se nije moglo uticati. Naime, kao “događaj godine“, svakako se izdvojila velika majska poplava, i vanredna situacija prilikom koje su zaposleni u JKP “Stari grad“ bili maksimalno angažovani u očuvanju komunalnog reda u gradu, ali i na mnogim drugim aktivnostima. Potom je usledila selidba, ali bez obzira na veliki broj neplaniranih okolnosti redovni radovi su obavljani bez i jednog dana zastoja, dok je u svakom sektoru pojedinačno zabeležen i izvestan napredak.
- Ne znam da li su bili veći problemi koje je trebalo rešiti prilikom trajanja vanredne situacije ili oni koji su se posle pojavili. Svakako najveći među njima je bio što smo smeće morali da odlažemo u stari deo deponije, a onda su nam se dva kamiona pokvarila. Posle poplave su ostale ulice koje nisu danima čišćene, pojavila se mogućnost od pojave infekcija pa smo polivali grad dezinfekcionom tečnošću. Dakle, već smo radili pod posebnim režimom kada je došlo preseljenje. Naše preduzeće je sa stare lokacije izmešteno na dva mesta a mi smo sve to uspeli bez i jednog dana zastoja u radu. Sve to vreme su obavljane i redovne delatnosti, a posao je u znatnoj meri i unapređen - istakao je Dragan Ninković, i dodao da bi kao poduhvat godine izdvojio završetak deponovanja smeća na nesanitarnoj deponiji “Dudari“ i početak odvoženja smeća na regionalnu deponiju “Srem-Mačva“.
- Deponija na Dudari je prekrivena specijalnim pokrivačem i čekaju se dalji radovi na njenoj sanaciji. Međutim, ono što bih voleo da napomenem kada je reč o odvoženju đubrišta na regionalnu deponiju u Sremskoj Mitrovici, je da smo kada je odvoženje smeća krenulo ka tamo na račune morali da dodamo stavku “deponovanje smeća“, a ona se odnosi cifru koju treba platiti tom preduzeću za bezbedno i adekvatno deponovanje smeća - ističe Ninković.
Kao zadatak za sledeću godinu zacrtano je dalje unapređenje poslovanja preduzeća.
- Javna higijena i gradsko zelenilo su službe koje rade prema programu poslovanja Javnog preduzeća za upravljanje građevinskog zemljišta. Oblasti u kojima mi možemo da intervenišemo su pijace, iznošenje smeća i pogrebne usluge. Kada je reč o pogrebnim uslugama, tokom 2014. godine smo rekonstruisali jedan sanitarni čvor na Novom groblju, sledeće godine je u planu drugi. Zamenjena je cela stolarija na sali za okupljanje, nabavili smo novo pogrebno vozilo, nabavljen je lift za spuštanje pokojnika, uradićemo rekonstrukciju prodavnice pogrebne opreme. Kao veliki poduhvat se ispoljilo proširenje parcele za grobna mesta, i u te svrhe nam treba 14, 15 miliona dinara. U oblasti pijačnih usluga smo u stalnom kontaktu sa našim zakupcima. Trudimo se da sve realne želje i potrebe ispunimo, tako da smo izasfaltirali još jedan deo na kvantaškoj pijaci, a u 2015. godini nas očekuju radovi na uređenju auto pijace. Gradsko zelenilo ima zadatak da poveća svoje učešće na tržištu prema trećem licu, a planiramo da kao posebnu uslugu ponudimo i održavanje privatnih dvorišta, dok kada je reč o Prihvatilištu za pse predstoji nam velika kampanja čipovanja svih pasa koji se nalaze po dvorištima ““ zaključuje nabrajanje Ninković.
T. T.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa