1. januar 2015.1. jan 2015.

SUTON NA SNEGU

Prvog dana 2015.ljubitelji konjičkog sporta, po snegu i hladnom vremenu, počeli su u prepodnevnim satima pristizati na šabački Hipodrom kao da se protekle noći ništa nije dešavalo.
Za ljude koji obožavaju konje kao da ništa nije važnije od njihovih ljubimaca i prvog dana Nove godine. Prva trka, na deonici od 800 metara, puštena je pod barjak. Na toj zimskoj distanci, najbrže grlo bilo je Igls ““ Kol, koje je sedlao i jahao Milan Konkolj. Malo za njima su ostali Asasina-Trlić, Telma Tomas i Denser. Drugo takmičenje, bilo je zanimljivije za posetioce koji su došli iz Mačve, tačnije one iz Glušaca. Njihov miljenik, Suton, dobro je bio pripremljen za tu trku i sa Zoranom Vasićem, na sulkama zauzeo je prvo mesto. Kockar, ždrebac koji je u prošloj godini imao zapažene rezultate morao se zadovoljiti drugom pozicijom, a u plasmanu bio je i Princ.
Pogledom u prošlost, tačnije u prvu godinu novog milenijuma, 2000. kada je to takmičenje i utemeljeno, pobednici bili su omica Mis Petoska i ždrebac Neron. Inače, na kraju prvog trkačkog dana u Šapcu, uprava šabačkog Džokej kluba, kao dobar i ljubazan domaćin, goste je počastila kuvanim vinom i rakijom. Uz komentare o održanom konjičkom sastanku uz kuvano vino, razgovarali su posetioci i o trkama najboljih galopera u Mačvi, ta dugogodišnja tradicija i okupljanje zaljubljenika u konje, biće održana u Bogatiću, na Božić. Biće to još jedna prilika, da se odmere mačvanski galoperi ali sretnu i sportski prijatelji, zaljubljenici u konje i njihove brzine.
B.Popadić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa