1. januar 2015.1. jan 2015.
FILIP JOVIĆ, GOLMAN MAČVE

SRCE NA GOLU

Muškarcima je fudbal najbitnija sporedna stvar na svetu. Za mladog golmana Mačve Filipa Jovića, fudbal je najvažnija stvar u životu. Već dve godine je golman u Mačvi zbog čega je ponosan jer kako kaže uloga golmana je, iako neretko osporavana, mnogo bitna u timu.
- Golman je važan iz mnogo razloga, među kojima je i činjenica da se greške ostalih igrača mogu ispraviti a tu su i drugi saigrači da pomognu. Mi se često oslanjamo sami na sebe i ako pogrešimo naše greške se ne mogu ispraviti- kaže Filip Jović.
Uspeh u fudbalu i ulazak u tim reprezentacije su ono što želi da postigne, pa je njegov život u potpunosti podređen fudbalu.
-Najteže mi pada što ne mogu da jedem sve što poželim jer sam sklon gojenju, alkohol ne konzumiram. Takođe ne mogu da izdvojim uvek vreme za drage ljude i druženje- kaže Jović.
Njegova požrtvovanost ogleda se i u brojnim povredama, uprkos kojima je mnoge utakmice odigrao do kraja.
-Dešavalo mi se da branim utakmicu sa nedovoljno oporavljenom rukom. Ove sezone branio sam utakmicu sa povredom glave, kada me protivnički igrač udario nogom- kaže Filip Jović.
Ipak ove povrede su vredne truda jer kaže da mu je fudbal do sada pružio mnogo.
- Najpre je to sportska kultura, sposobnost čoveka da pruži ruku protivniku i prihvati poraz, to je bitno u životu svakog čoveka, ne samo fudbalera. Takođe je predivan osećaj kada mi ljudi priđu ili kada mi moji saigrači čestitaju nakon dobro odigrane utakmice- kaže Jović.
Uz uspeh ide i popularnost kod devojaka ali ga ovaj mladi fudbaler ne koristi u privatnom životu. Nakon bacanja novčića u fontanu Trevi ispunila mu se želja i zaigrao je na golu Partizana, za koji i navija. Sada se nada da će uz energiju i ljubav koju gaji prema fudbalu uspeti da se afirmiše i pomogne roditeljima koji su na njega već ponosni.
D. Mićić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa