1. januar 2015.1. jan 2015.
Velimir AbramoviĆ: CIVILIZACIJA TESLIJANA (drugi deo)

DUHOVNIK NAUKE

Postoji ljudski moral i kosmički moral. I upravo ovaj drugi, kosmički moral daje smisao Teslinoj odbrani J. P. Morgana koga još uvek nepravedno optužuju da je zli finansijer kome je novac bio važniji od napretka čovečanstva. U autobiografiji Moji izumi Tesla sasvim jasno kaže da je njegov projekat na Long Ajlendu ““ gde je celu planetu Zemlju umrežio u jedinstven rezonantni sistem sa svojom kulom Vordenklif ““ bio odložen prirodnim zakonima, dok čovečanstvo ne sazri do stepena da može da prihvati upravljanje celokupnom energijom planete, kada će, kaže Tesla, isti projekat biti trijumfalno obnovljen. To objašnjava što je on bez i jedne reči protesta prihvatio rušenje kule Vardenklif namerno ritualno obavljeno na praznik američke nezavisnosti 4. jula 1917. godine, u 11 sati ujutru. Tesla je upravo bio izašao iz voza u Čikagu, gde je došao na poziv admirala američke vojne mornarice, kad mu je uručen telegram sa obaveštenjem da je njegovu kulu srušila američka vojska. Tesla se na ovu vest nije ni osvrnuo. Očigledno je unapred tačno znao o čemu se radi i da je u pitanju izvršenje odluke nezvanične Svetske vlade, čija je glavna ekonomska poluga uspostavljena četiri godine ranije, pred sam Gregorijanski Božić 1913. godine. Tada je Vudro Vilson suspendovao američki ustav na samo jedan dan, da osnuje Federalne rezerve, centralnu banku, privatnu instituciju koja je od tog vremena pravi vlasnik Amerike i u čiji rad ni Senat, ni Kongres nemaju nikakav uvid. Jedini koji se tome javno, ali bezuspešno suprotstavio bio je senator Lindberg, otac Čarlsa Lindberga, pilota koji je prvi preleteo Atlantik.
“Svaki razuman čovek mora verovati u Boga“ ““ Rene Dekart
U konkretnim postupcima Tesla je bio neumoljiv. Njegovi društveni stavovi bili su dosledno natpolitički i elitni: srpskom vladici Nikolaju Velimiroviću je u vreme Prvog svetskog rata odbio da potpiše njegov politički apel za ujedinjenje Srba van otadžbine, što je vladika razumeo i prokomentarisao rečima “žao mi je što sam tog velikog čoveka i minut odvlačio od njegovog pozvanja“. Navodnu Teslinu izjavu podrške jugoslovenskom narodnooslobodilačkom pokretu u vreme Drugog svetskog rata pisali su zajednički tadašnji potpredsednik SAD Henri Volas i Teslin nećak, Sava Kosanović. Verujući u najviši automatizam kosmičkih sila, Tesla je postizanje socijalne sreće i mira smatrao mogućim samo čisto naučnim sredstvima.
U pravoj nauci, (a pod njom podrazumevam isključivo liniju sumersko-haldejsko-pitagorejske matematičke religije), mentalni recepti, formule, moraju biti osvešćene, do kraja rastumačene i shvatljive svakome. Često zaboravljamo da na svakog čoveka prirodni zakoni deluju nezavisno od njegove ličnosti, jer su svi kosmološki zakoni nadlični, čak i oni koji formiraju samu našu ličnost.
Budući da je bio izuzetno prozorljiv, Tesla je imao potpuno svestan uvid u živo svekosmičko Biće, imao je pristup jezgru emanacije ““ središtu isijavanja ljubavi i svetlosti, dok su, poređenja radi, Nils Bor i Verner Hajzenberg isto kosmičko Biće doživljavali kao obični ljudi i na daleko nižem nivou, to jest magijski, mutno, metaforički, u obliku nedomišljenih koncepcija kvantnomehaničkog dejstva eksperimentatora na eksepriment i relacije neodređenosti. Sam Albert Ajnštajn bio je ironični teista, („želim da saznam planove Boga“, izjavljivao je povodom rada na nikad završenoj Teoriji jedinstvenog polja), i u suštini bio je prožet dubokom sumnjom u Božju egzistenciju.
Komparativno gledano, Tesla kao Duhovnik Nauke, nema ozbiljnu konkurenciju u savremenoj istoriji.
Kuda ide nauka?
Haldejska mudrost uči nas da su kosmičke strukture zgusnuta svetlost, a kosmička zbivanja muzika mikro i makro nebeskih sfera. Muzika koju mi slušamo, jer možemo da je čujemo, samo je mali deo opsega muzike prirodnih lestvica, koju proizvode bezbrojni delovi Kontinuuma.
I sam gen je prebiotskog karaktera, prethodi životu, on je duhovna kategorija, nevidljivi zakon aranžiranja poznatih hemijskih komponenti; organizacija svakog pa i ljudskog genoma je čisto matematička, a matematički objekti, kao što znamo, imaju vančulnu egzistenciju - niko nikada nije video brojeve, a ni geometrijsku tačku. Kompletna građa Čoveka ““ večna je. Ne samo kompleks elektromagnetskih talasa koji je materijalna osnova ljudske duše, nego i atomi i molekuli ljudskog tela besmrtni su. Razlika života i smrti je čisto matematička, u matematičkom poretku organizacije živog sistema. Uvođenje Duha u nauku, preko hipoteze Vremena, omogućiće fizičku besmrtnost.
(Priredio: S. Teodorović)

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa