8. januar 2015.8. jan 2015.
MEĐUNARODNI TURNIR „TROFEJ BEOGRADA 2014“

U vrhu regiona

Na turniru se smatra nezvaničnim Prvenstvom nekadašnje Jugoslavije, pionirke Medicinara osvojile treće mesto
Seniorke Medicinara su u Super ligi, tamo su se vratile posle tri godine, i u narednim mesecima ih čeka mnogo izazova u borbi za opstanak, u kojoj će, nadamo se biti uspešne, ali ono što je sigurno, to je da će kroz nekoliko godina, ukoliko se stvari budu odvijale sadašnjim tokom, prvi tim činiti igračice koje su već sada u vrhu srpskog ženskog rukometa u kategoriji devojčica rođenih 2002. godine i kasnije.
Teško je nabrojati sve trofeje koje su u mini rukometu i velikom rukometu osvojile mlade Šapčanke noseći dres Medicinara, a nova potvrda kvaliteta stigla je na samom kraju 2014. godine, osvajanjem trećeg mesta na najjačem međunarodnom turniru za njihov uzrast u regionu.
„Trofej Beograda“, okupio je 12 ekipa iz cele bivše Jugoslavije. Za tri dana, „Medicinar“ je odigrao pet utakmica, u kojima je ostvario tri pobede i dva poraza. Šapčanke su bile više nego ubedljive protiv vicešampiona Srbije „Taurunum“ Zemuna slavivši sa čak devet golova razlike. Dvocifrena razlika na strani Medicinara ispisana je na semaforu posle utakmice sa Kolubarom“, plus 10, a šansu za nešto više od poraza nije dobio ni „Radnički 1949“, postigao je šest golova manje od pobednika. Ove četiri ekipe činile su grupu „A“, u kojoj je „Medicinar“ zauzeo ubedljivo prvo mesto sa maksimalnim učinkom.
Uz pobede su zabeležena i dva poraza u nastavku takmičenja. Posle mnogo borbe, bolje su bile šampionke Srbije, „Novi Beograd“ i, kako ističu u klubu, možda i najbolji tim u Evropi, slovenački „Krim Merkator“. Na kraju, više nego zadovoljavajuće treće mesto.
- Nema potrebe da govorim koliki je ovo uspeh. Do nedavno, ove devojčice su igrale mini rukomet. Uspele su sa neverovatnom lakoćom da se prilagode igranju na velikom terenu, a sada su iskazale i veliku zrelost u utakmicama sa ekipama van Srbije, i ekipama i državama gde se znatno veća sredstva ulažu u rad. U pet utakmica smo ostvarili tri pobede, ali sam ja zadovoljna igrom u svih pet. Sigurna sam da sve njih čeka lepa karijera u rukometu, naravno, pod uslovom da rade isto kao do sada, ali i da ne zanemaruju druge obaveze, jer vredan rad na treninzima, ali i kompletan pristup životu i izgradnja kompletne ličnosti, sve je to neophodno za istinski uspešnu karijeru. Velika je čast za nas i kada nam treneri drugih klubova učesnika kažu da smo igrali možda i najlepši rukomet na turniru ““ ističe trener generacije, Aleksandra Damnjanović Obrenović, nekadašnja prvotimka šabačkog kluba.
Neposredno pred turnir, igračice rođene 2002. godine bile su najbolje u Gradskoj ligi Novog Sada, a isti uspeh, ali u mini rukometu, postigle su i igračice rođene 2004. godine i kasnije.
S. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa