8. januar 2015.8. jan 2015.

KONjIČKA SVETKOVINA NA BOŽIĆ U MAČVI

Oko četiri hiljade posetilaca po hladnom vremenu bilo je na nezvaničnom otvaranju konjičke sezone u Mačvi. Konjičku svetkovinu u Bogatiću, posetile čini se sve generacije. U publici viđene su lepe Mačvanke, deca u naručju svojih roditelja ali i ljubitelji tog sporta koji su već duboko u osmoj deceniji života.
Na kultnom sastajalištu konjara, pred prvu trku prizor neviđen: svet se tiska na tribinama i kraj ograde. I eto prvog uzbuđenja : na stazu izlaze pripremljena galopska grla, za njih prva i prava zimska deonica 800 metara. U premijeri, Suton iz Glušaca, bio je najbrži u sedlu bio je Milan Konkolj. Za njima u cilj su ušli i Rusija, Džustina i Denser. Inače, raduje dobar plasman Rusije, koja je letos imala ozbiljnih zdravstvenih problema. Drugo takmičenje galopera, takođe ““ izazvalo je veliku pažnju posetilaca. Igls Kol, ponovo najbrži kao sedam dana ranije u Šapcu. Druga Elena Karan pa za njom Telma Tomas.
I usledilo je “¦ Finale, Božićnog okupljanja. Trka zbog koje Mačvani hrle na Hipodrom i po čemu je jedinstven u svetu. Glatko je pobedio Princ , a njegovom vlasniku Dragutinu Andriću, popularnom Šandalu, publika je dugo aplaudirala. Drugo mesto, zauze je Kockar, treće Suton a utešnu nagradu osvaja Ludvig van Gile. Podsećanja radi, 1999. godine, na najposećenijem sportskom objektu u Bogatiću, okupilo se osam hiljada posetilaca, nagrade su bile mnogo vrednije ali bilo je vrlo vrednih robnih nagrada. Na tom takmičenju nagrade su dodeljivali ministri njiihovi pomoćnici ali i naši ambasadori “¦ Što je bilo bilo je, da sada sačekamo Cvetnu nedelju, pa da se ponovo okupe Mačvani i da se ozvaniči nova konjička sezona, ali valjda će se neko i setiti da trke treba da komentariše Ljubinko Jevtić, pa da se ponovo vrati duša i šarm kultnog sastajališta konjara ali i zaljubljenika u galopere.
B.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa