8. januar 2015.8. jan 2015.
SRPSKI POKRET OBNOVE OBELEŽIO SRPSKU NOVU

VELIKI PLANOVI I AMBICIJE

Gradski odbor Srpskog pokreta obnove tradicionalno je obeležio Novu godinu po Julijanskom kalendaru. Predsednik GO, Živojin Vuletić, kratko se osvrnuo na rad u prethodnoj godini i izneo planove za ovu. Tom prilikom se zahvalio članovima, ali i štampi koja je, kako je naveo, korektno pratila aktivnosti stranke ali i njihovih predstavnika u lokalnoj samoupravi.
-Zadovoljan sam radom GO u 2014. godini. Predstavnici SPO učestvuju u vlasti i na lokalnom i na republičkom nivou. Kao član Predsedništva stranke, mogu da kažem da smo zadovoljni saradnjom sa SNS koja funkcioniše na dogovorenim principima. Takođe, na lokalnom nivou, imamo jednu drugu koaliciju, koja funkcioniše već više od 10 godina i imamo zaista dobre odnose sa koalicionim partnerima i u gradu, istakao je Vuletić.
Kao svoj prioritetni cilj u 2015. Godini izdvojili su stvaranju boljih uslova za zapošljavanje u Šapcu. Vuletić je naveo da će sve druge aktivnosti biti podređene tome. Smatra da je neophodno dovesti investitore, otovriti nova radna mesta i dati šansu, kako mladima, tako i onima pred penzijom.
Kao veliki problem je naveo to što Srbija godišnje gubi mnogo ljudi, jer je stopa nataliteta mala, a istovremeno iz zemlje odlazi dosta intelektualaca. Istakao je da se u narednom periodu svi moraju raditi na tome da taj trend bude drugačiji.
Vuletić je rekao i da će se u drugoj polovini godine posvetiti političkim pitanjima. Pre svega, misli na pripremu za naredne lokalne izbore.
-Lokalni izbori su po redosledu na proleće 2016. godine, što ne znači da ne mogu biti raspisani i tokom ove godine. Mi ćemo se dobro pripremiti da na njima ostarimo bolji rezultat nego 2012. godine. Odluka našeg Predsedništva i Političkog saveta je da SPO na sledeće izbore izađe samostalno. Nakon toga, ako prođemo kako očekujemo, razgovaraćemo o programima pojedinih stranaka, a rukovodićemo se onim što je u interesu građana, a samim tim i Republike, naveo je Vuletić.
Prema njegovim rečim, jedno od prvih opredeljenja SPO je da Srbija bude decentralizovana i da sredstva koja se ubiraju u pojedinim opštinama i gradovima tu i ostanu, a da njihovi građani mogu da odlučuju kako će ih raspoređivati. Najavio je, s tim u vezi, formiranje nekoliko gradskih opština na teritoriji Šapca tokom ove godine.
M.M.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa