8. januar 2015.8. jan 2015.
UČENICI ŠKOLE PRIMENjENIH UMETNOSTI SA NOVIM USPEHOM PRIVELI KRAJU 2014. GODINU

FOTOGRAFI U AKCIJI

U godini, koju smo već ostavili za nama, uspeha nije nedostajalo kada su u pitanju učenici Škole primenjenih umetnosti. To su nedavno pokazali i polaznici Sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku koju vodi prof. Mihailo Simović. Na fotografskom konkursu u organizaciji Centra za likovno vaspitanje dece i omladine u kategoriji učenika srednjih škola Jovana Jakovljević je osvojila prvu, a Marija Božić drugu nagradu.
- Nagrada koju sam osvojila na konkursu u Novom Sadu mnogo mi znači i predstavlja veliki podsticaj za dalje usavršavanje u fotografiji, kojom planiram da se bavim profesionalno. Iako sam više puta nagrađivana iz oblasti fotografije, ova nagrada mi je posebno draga zbog toga što sam uložila veliki trud. Od preko 300 fotografija nastalih na časovima sekcije, izdvojili smo onu koja je najviše odgovarala temi konkursa i dodatno je obradili digitalnom postprodukcijom ““ rekla je Jovana koja je u toku 2014. osvojila i prvu nagradu na konkursu „Biciklom kroz grad“ šabačkog Udruženja „Vozi ulice“.
Osvojeno drugo mesto na konkursu koji je organizovan u okviru 60. Republičke i 12. Međunarodne izložbe učeničkih radova za Mariju Božić predstavlja podsticaj za dalji rad i usavršavanje. Uspeh veći samim tim što je tek od ove godine član sekcije.
- Na izložbi u Novom Sadu videla sam mnogo divnih radova i fotografija. Celokupna izložba na mene je ostavila snažan utisak i drago mi je što nam je škola omogućila da prisustvujemo svečanoj dodeli nagrada ““ dodala je Marija.
Zadovoljstvo postignutim nije krio ni njihov mentor prof. Simović.
- Rezultati na konkursu Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine, zajedno sa nedavno osvojenim drugim mestom za kratki film, na konkursu Agencije za borbu protiv korupcije, predstavljaju potvrdu kvaliteta rada u našoj školi, kao i truda uloženog na časovima sekcije, čiji polaznici već tradicionalno osvajaju nagrade na konkursima iz oblasti fotografije, digitalne grafike i filma.
I tu nije kraj. Na početku ove 2015. godine nadaju se novim uspesima zahvaljujući svome talentu, trudu, radu i zalaganju jer, iz već priloženog, može se videti da je ljubav prema umetnosti i fotografiji sastavni deo njihovih života.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa