8. januar 2015.8. jan 2015.
MINISTARKA ZORANA MIHAJLOVIĆ POSETILA KRIVAJU

VAŽNI SU I MALI PROJEKTI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović boravila je u utorak u selu Krivaja, gde je najavila početak završnih radova na putu koji će ubrzati saobraćaj između gradova Šapca i Loznice i opštine Krupanj
Obaveza Vlade Srbije je da, osim kapitalnih infrastrukturnih projekata, finansira i aktivnosti koje su od ogromnog značaja za žitelje malih sredina, kao što je selo Krivaja, istakla je ministarka Zorana Mihajlović prilikom posete ovom mestu. Krivaja će, zahvaljujući sredstvima koja su obezbeđena iz republičkog budžeta, na proleće dobiti novu saobraćajnicu, koja će u mnogome olakšati vezu sa gradovima Šabac i Loznica, ali i sa opštinom Krupanj.
- Put od tri kilometra je mali put, ali ovim ljudima on je od životnog značaja. Više od dve godine žitelji Krivaje čekaju put, zbog čega smatram da su možda bili kažnjeni zato što su se drugačije opredelili na izborima u odnosu na vladajuće stranke u Šapcu. Mi ćemo napraviti ovaj put, jer je on od velikog značaja za ljude koji žive ovde. Vlada Srbije ima sredstva koja može da usmeri ka lokalnim samoupravama za izgradnju puteva poput ovog, te očekujem da u martu i žitelji Krivaje dobiju novu saobraćajnicu. Ne razmišljamo o tome ko je na vlasti u nekom gradu ili opštini, već o tome šta su prioriteti, rekla je Mihajlovićka.
Lokalna samouprava izvršila je pripremne radove na saobraćajnici, ali u budžetu nije bilo dovoljno sredstava za asfaltiranje. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović podsetio je da je u Krivaju tokom poslednjih nekoliko godina uloženo dosta novca.
- U Krivaji smo, kao grad Šabac, u putnu mrežu do sada uložili više od 60 miliona dinara. Urađena je saobraćajnica od centra sela do raskršća a napravljen je i projekat i obavljeni pripremni radovi na putu o kome smo razgovarali sa ministarkom. Samo za tu investiciju potrošili smo 20 miliona dinara. Asfaltiranje, zbog nedostatka novca, nismo uspeli da završimo. Bez obzira na to što nemamo uvek dovoljno novca, trudimo se koliko god možemo da izjednačimo uslove života na selu i u gradu. To smo radili u svim mestima, pa tako i u Krivaji. U ovom mestu smo rekonstruisali školu, ambulantu i crkvu tokom poslednjih nekoliko godina, rekao je Zelenović.
U Krivaji je nedavno obnovljen most preko Dobrave, koji je nastradao u majskim poplavama. Vrednost investicije iznosila je četiri miliona dinara, a nalog za izvršenje radova stigao je od preduzeća „Putevi Srbije“.
- Mali mostovi, odnosno propusti, imaju veliki značaj u mnogim selima u Srbiji. Kada je ovaj most srušen, deo stanovnika Krivaje morao je da obilazi i do 10 kilometara kako bi došli do svojih odredišta. Investicije i radovi na ovakvim projektima nisu preobimni, ali je njihova osnovna karakteristika u tome što olakšavaju život ljudima. Tako će biti i sa novim putem, koji će olakšati život meštanima ovog sela, naveo je Zoran Drobnjak, direktor Javnog preduzeća „Putevi Srbije“.
Realizacija dva značajna infrastrukturna projekta dosta će olakšati život meštanima Krivaje.
- Ovakve stvari su od životnog značaja. Do lekara i do škole smo obilazili i po 10 kilometara. Most i put nam pružaju mogućnost da dosta lakše obavljamo svoje obaveze, rekao je meštanin Milan Simić.
Rok za završetak radova na izgradnji saobraćajnice je kraj marta, ili početak aprila tekuće godine. Žitelji Krivaje će do tada moći da računaju i na to da će im deca bezbednije i brže stizati do škole, pošto su predstavnici grada istakli da će već naredne nedelje rešiti problem prevoza učenika u ovom mestu.
AUTO-PUT ŠABAC - RUMA POČINjE DA SE GRADI 2016. GODINE
Ministarka Mihajlović najavila je da će sledeće godine početi realizacija značajnog projekta, izgradnje auto-puta koji će povezati Šabac i Rumu.
- Ovaj projekat je i dalje aktuelan. Zbog nedostatka sredstava u tekućoj godini, nije moguće očekivati da radovi počnu u 2015. Karakteristika ove Vlade Srbije je da planira na duže, da tačno znamo šta će se raditi u narednih tri do pet godina. Auto-put Šabac-Ruma će doći na red 2016. godine, a sredstva za te namenu su već isplanirana i opredeljena, rekla je Mihajlovićka.
M.Maksimović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa