15. januar 2015.15. jan 2015.
BOŽIĆNI TURNIR - „KRUPANj 2015.“ FUTSAL DEČIJA LIGA ““ REGION KRUPANj

TRIJUMF MLADOSTI

Božićni turnir u Krupnju održao se tradicionalno od 21. decembra do 11. januara u Sportskoj hali u Krupnju. Ovogodišnji organizatori su bili Fudbalski klub Cerova i Fudbalska Akademija RAĐ u saradnji sa Fudbalskom Futsal Asocijacijom i uz pokroviteljstvo Opštine Krupanj.
Organizator je pripremio rekordan nagradni fond za najbolje ekipe, pa je nagrada za prvo mesto u kategoriji seniora iznosila 120.000 dinara. Takmičenje je pored seniora i veterana organizovano i za mlađe selekcije i to pojedinačno za sve kategorije. Čak 7 kategorija mlađih selekcija od kojih je jedna bila kategorija devojčica koje su prvi put u regionu imale priliku da se takmiče u zasebnoj kategoriji. Takmičenje mlađih selekcija je sprovedeno u saradnji sa Futsal Asocijacijom, po pravilima organizacije FFA a igralo se po pravilima futsala. Pa će se prvaci svih kategorija plasirati na završnicu za nezvaničnog prvaka Srbije u futsalu, u martu 2015. Pored toga, za najbolje ekipe i pojedince pripremljena bile su rezervisane medalje, pehari i druga odličja
Ove godine, na Božićnom turniru učestvovao je rekordan broj ekipa, čak 53 u svim kategorijama. Pored timova iz opštine Krupanj u takmičenjima su učešće uzeli i klubovi i igrači iz Loznice, Malog Zvornika, Banje Koviljače, Šapca, Osečine itd... Preko 500 direktnih učesnika, od kojih oko 300 dečaka i devojčica svih uzrasta. S obzirom da su mlađe kategorije igrale ligaški, to je podrazumevalo odigravanje velikog broja utakmica. Svakog dana se igralo od 7 do 10 utakmica a za 21 dan koliko je trajao turnir odigrano je preko 160 utakmica.
Turnir je svakodnevno pratilo od 200 do 500 gledalaca, četvrtfinalne u polufinalne utakmice je pratilo preko 500 gledalaca a finalnog dana, u hali je bilo preko 1.000 gledalaca. Za sve njih, organizator je pripremio lutriju u finalnoj večeri.
Titulu najbolje seniorske ekipe odbranio je tim Kafe Proleće iz Loznice, prošlogodišnji šampion koji je u finalu lakše nego što se očekivalo pobedio ekipu Simeks iz Osečine. Najbolji strelac je Nedeljković Vladimir iz Osečine, najbolji golman Maksimović Goran a najbolji igrač, drugi put uzastopno, Slobodan Maksimović. U kategoriji veterana Veterinarska stanica iz Krupnja je odbranila titulu od prošle godine.
Najbolji strelac je Mišković Dejan, najbolji golman, Marković a najbolji igrač Kikanović Vojin.
U 7 kategorija mlađih selekcija, najbolje rezultate postizale su ekipe iz Loznice, posebno u kategorijama kadeta i pionira. Dve titule osvojili su igrači Rađevca, po jednu titulu osvojili su Akademija RAĐ i Škola fudbala Pčelinjo. A do medalja su stizali i mladi dečaci Gučeva iz Banje Koviljače i Jedinstva iz Malog Zvornika. Dok su u kategoriji devojčica prvo mesto osvojile volonterke Kancelarije za mlade pod nazivom „Kancelarke“
U svakoj kategoriji proglašeni su najbolji pojedinci, strelac, golman i igrač, koji su dobili pehare kao priznanja za uspehe. A trebalo bi posebno istaći neke od njih, kao što su Lozničani: Purtić Stefan (1998), Brkić Nikola (2000), Mitrović Vuk (2004) i Antonić Lazar (2006), kao i Krupanjci: Vićentić Ognjen i Matić Vikotor (2006), Vilotić Miloš i Đuričić Lazar (2004), Despić Filip i Kikanović Mladen (2002) i Grujić Mladen (2007).
Najbolji trener je Dušan Nikolić iz Loznice, najbolji sudija je Slobodan Mijailović a najmlađi takmičar je Uroš Jakovljević rođen 2010. godine. Za fer-plej tim, proglašena je ekipa Neustrašivi iz Loznice.
Tome treba dodati da je turnir organizovao tim od desetak ljudi čija je prosečna starost oko 23 godine, što je prvi put da su mladi u Krupnju organizovali ovako veliki i zahtevan događaj.
Aleksandar Vasiljević ““ Akademijk

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa