15. januar 2015.15. jan 2015.
TEKVONDO KLUB ŠABAC

MARKOVIĆEV TRIJUMF U SOLUNU

Sportski centar PAOK U Solunu je proteklog vikenda bio mesto održavanja petog po redu otvorenog međunarodnog tekvondo takmičenja “Grčka open 2015“ koji je turnir visoke G1 klase Evropske tekvondo unije. U uzrasnoj kategoriji kadeta i juniora je učestvovalo 930 takmičara iz nacionalnih reprezentacija i klubova iz preko 30 zemalja iz celog sveta. Za srpski tim iz tekvondo kluba „Šabac“ su nastupila tri kadeta, Marko Marković, Marko Lazić i Stefan Vićentić.
Marko Marković je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 65 kilograma. Do zlata je došao pobedivši četiri borbe a interesantno je to što su mu sva četiri protivnika bila Grci iz domaćih klubova i reprezentacije.
- Osvajanjem zlatne medalje u Grčkoj koja mu donosi deset bodova sa međunarodnih turnira Marko Marković je obezbedio svoje mesto u reprezentaciji Srbije za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Francuskoj ove godine početkom jula meseca. Predstoje nam naporne planske pripreme kojima ćemo mu tempirati formu i izbeći neugodne povrede.
Na ovakvim turnirima je za takmičare bio veliki uspeh i svako pređeno kolo pa sam zato zadovoljan kako su radila i ostala naša dva takmičara s obzirom na to da im je ovo bio prvi nastup na nekom turniru najviše klase. Marko Lazić je prošao prvo kolo pobedivši grčkog takmičara u drugom izgubio od Bugarina a Stefan Vićentić je odlično odradio prvo kolo iako je izgubio od Ukrajinca koji je kasnije stigao do polufinala. Naš mladi tim je definitivno najperspektivniji u Srbiji i nadamo se da će tako i ostati, rekao nam je Jovan Dedić trener tekvondo kluba “Šabac“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa