15. januar 2015.15. jan 2015.
IZVIĐAČI

RADOSNO U NOVU 2015. GODINU

Najveće i najmasovnije izviđačke akcije su smotre, zimovanja, letovanja i izviđačke igre. Šabački izviđači su redovni učesnici na svim ovim akcijama. Na zimovanjima i letovanjima najbolje se sprovodi izviđački stručni program i ostvaruju najbolja drugarstva. Prošlogodišnji učesnici zimovanja sada na Gučevu bili vodnici mlađim kolegama. Starešina zimovanja Savo Dervišević pohvaljuje sve učesnike. Predstavnici starešina GSI posetili zimovanje
Ovu godinu šabački izviđači počeli su na najbolji način ““ zimovanjem na Gučevu. Ova akcija, popularno nazvana “Zimska izviđačka škola ““ Gučevo 2015“, uz učešće 47 školaraca i 6 članova štaba, u potpunosti je opravdala sva očekivanja. U periodu od 8. do 13. januara sproveden je vrlo ambiciozan, obiman i sadržajan program za početnike, a bilo je i posebnog programa za starije članove.
Interesantno je istaći da su program za početnike vodili vodnici, prošlogodišnji učesnici zimovanja, i to vrlo uspešno ““ Andrijana Grujić, Miloš Renovčević, Mica Mišljenović, Luka Ćirić i Lazar Vučković.
Mlađi učesnici zimovanja prezadovoljni su zimovanjem, druženjem, zabavom, igrama na snegu i kraćim izletima do spomenika na Gučevu i okolini hotela “Ester“ na Gučevu. Što se tiče uslova smeštaja i ishrane u hotelu izviđači su veoma zahvalni osoblju na domaćinskom gostoprimstvu.
Može se istaći i ovo, kaže starešina zimovanja Savo Dervišević, da su mlađi članovi, koji sada prvi put zimuju, vrlo brzo se uklopili u kolektivan život i rad tako da sa njima nije bilo nikakvih problema u svakom pogledu, što je omogućavalo da se program sprovodi uspešno i u potpunosti.
Što se tiče sprovođenja baš tog stručnog dela programa Dervišević ističe da su za to najzaslužniji članovi načelstva, što je i doprinelo da zimovanje bude i uspešno i zabavno. Za takav rad starešina je pohvalio članove načelstva. Inače, ovo zimovanje su planirali, organizovali i vodili članovi štaba Savo Dervišević starešina, Živan Makević zamenik, Peđa Trajković načelnik, Lazar Petrović, Vukašin Đukić i Ivan Mitrović članovi. Na zimovanju bilo je i gostiju iz Bele Crkve. Tokom zimovanja svako veče sprovođen je kulturno-zabavni program. Zimovanje su posetili i članovi starešinstva GSI i bili zadovoljni organizacijom i sadržajem zimovanja.
Po povratku u Šabac, uoči Srpske nove godine, tridesetak starijih izviđača dočekali su Novu godinu u Domu izviđača na Letnjikovcu.
Radostan početak Nove godine šabačkih izviđača obećava i uspešnu 2015. godinu.
Stevan Stojanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa