15. januar 2015.15. jan 2015.
NAGRADE ZA MAJURCE

Svetosavlje i naŠe doba

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Kolo srpskih sestara Eparhije bačke, Odbor za veronauku Eparhije bačke, Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine i Udruženje vojvođanskih učitelja organizovali su DžDžIII međunarodno takmičenje „Svetoslavlje i naše doba“™“™ na temu „Stogodišnjica od početka Velikog rata (Prvog svetskog rata)“.
U okviru takmičenja raspisani su literarni, likovni i kaligrafski konkursi za decu starosti od 5-19 godina, raspoređenih u pet kategorija: predškolci, mlađi i stariji osnovnoškolski uzrast, srednjoškolci i srednjoškolci srednjih umetničkih i stručnih škola Republike Srbije, Republike Srpske i rasejanja.
Na ovogodišnjem kaligrafskom konkursu ukupno je pristiglo 387 radova, učestvovalo je 31 škola i 48 nastavnika iz Republike Srbije, Republike Srpske, Švajcarske i Nemačke. U kategoriji mlađi školski uzrast 1. nagradu osvojila je Katarina Josipović II/2, 2. nagradu Jovan Mihailović II/2, 3. nagradu Pavle Vasić II/2. Svi učenici su iz OŠ „Majur“ iz Majura. Treba napomenuti da se među pohvaljenim učenicima nalaze: Uroš Savić, Aleksandar Simić, Andrej Jeremić, Tanja Belić, Dorotea Domonji i Andrea Kovačević (svi učenici II/2). Učiteljica Jasmina Janić dobila je nagradu kao nagrađeni nastavnik.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa