15. januar 2015.15. jan 2015.
KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU SRPSKE NAPREDNE STRANKE

POVERENIŠTVO IMA PODRŠKU VRHA STRANKE

Povereništvo Srpske napredne stranke održalo je u sredu konferenciju za štampu nakon, kako je navedeno, niza sastanaka koje su imali u cilju kvalitetnije, modernije i aktivnije političke organizacije. Član Povereništva, dr Aleksandar Peranović je istakao da je stranka jedinstvena i da u skladu sa tim deluju svi njeni organi.
-Povereništvo u Šapcu ima punu podršku svih organa stranke i u narednom periodu nastojaćemo da što više ojačamo i da sačuvamo jedinstvo. Kada se radi o situaciji u gradu, već dugo ističemo da Šabac vode interesne sfere, a ne stranke. Svedoci toga smo na svakom zasedanju lokalne skupštine gde dolazi do prelazaka odbornika u vladajuću većinu i rotiranja sa jedne pozicije na drugu da bi se vlast što duže sačuvala, po svaku cenu. Mi se zalažemo protiv takve politike, što pokazujemo u Skupštini, ali i na drugim mestima. Sa ovakvim stanjem u gradu, lošim budžetom i strategijom nećemo dobiti ni jednog kvalitetnog investitora, sem za skupštinskom govornicom i u medijima, naveo je Peranović.
Član Povereništva Tanja Radovanović podsetila je da je Vlada Srbije postavila novog načelnika Mačvanskog upravnog okruga, Dragoslava Milanovića, koji će biti spona između lokalne i republičke vlasti. Zamolila je građane da shvate da su teške mere Vlade jedini način za izlaz iz krize.
-Ohrabrenje je da smo tokom najvećih poplava u istoriji pokazali koliko možemo biti jedinstveni i hrabri. To isto jedinstvo moramo pokazati i u ovoj reformskoj godini. SNS je tu da realno sagleda probleme građana i krene u njihovo rešavanje, rekla je Radovanovićeva.
Prema njenim rečima, lokalna samouprava na sve načine pokušava da diskredituje predsednike mesnih zajednica koji su izabrani većinom glasova građana. Navela je da to rade postavljanjem povernika u mesnim zajednicama.
-Mi imamo jedan veliki problem zato što su nam kao članovima SNS, vrata zatvorena ka lokalnoj samoupravi. Građane molimo da razumeju problem u koordinaciji i saradnji i da ne misle da su naši predsednici mesnih zajednica ljudi koji nisu sposobni da odgovaraju za svoje pozicije i svoja mesta, istakla je Tanja Radovanović.
Upućena je puna podrška predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću i politici koju vodu. Stranački izbori kreću od 1. marta, izborom predsednika stranke, nakon čega će biti izabran predsednik Okružnog odbora.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa