15. januar 2015.15. jan 2015.
OPŠTINA VLADIMIRCI

U SUSRET 2015. GODINI

Tek započela a toliko enigmi. Reklo bi se od očekivanja čelnih ljudi ustanova i preduzeća u Vladimircima. Izuzetno teška 2014. je za njima a od tekuće očekuje se da bude bolja.
- Poplave pa gradonosne neprilike ionako skučen budžet učinili su nemoćnim da uradimo više. Ipak krpili smo udarne rupe i pojedine deonice presvukli asfaltom, šljunčili puteve i uobičajeno popravljali koliko se moglo a urađeno je dosta. Nadamo se i u ovoj godini istom toku, zašto ne i boljem bude li uslova, kaže vršilac dužnosti direktora Direkcije za puteve Konstantina Markovića. Treba dodati da je razuđena mreža puteva što opštinskih što dobijenih od države na staranje po nekima i preko 500 kilometara veliki izazov i za bolja leta.
U Centru za socijalni rad vršilac dužnosti direktora Dragan Savkić ističe sličnu sliku.
- Teško je po običaju jer je priroda posla takva. I pored skromnog budžeta opština se postarala da izdvoji jednokratne pomoći uz uobičajene, a saradnja sa Crvenim krstom iznedrila je pakete pomoći. Značajno pošto je evidentno uvećanje korisnika bilo kog vida pomoći. Uz tekuće poslove i edukacije činili smo sve da ispoštujemo nevoljnike koliko je god to moguće, a biće isto i u tekućoj godini, najavljuje Savkić.
U Crvenom krstu opštine sekretar Petar Popović, beleži sa nevelikom ekipom i ogromnim radom brojne aktivnosti od davanja krvi do pomoći izbeglima kojih je samo sa prostora Obrenovca bilo stotine.
- Poplave su učinile svoje i u našim selima, ali su stigli i poplavljeni iz opštine Obrenovac. Silnim radom izborili smo velike količine roba svih vrsta. Redovno smo ih raspodeljivali po selima na kućni prag, a kako ih je ostalo i dalje na ovom prostoru nastavićemo i u ovoj godini. Napominjem da smo koliko je moglo pomagali svakoga kome se i koliko moglo u godini koja je bila teška, a ni ova neće biti lakša jer nevoljnika je sve više, veli Popović.
U Javnom komunalnom preduzeću “Izvor“ vršioc dužnosti direktora Ratko Dragojević sumira tešku godinu.
- Nama je bilo teško sada ništa lakše, a sve bih uramio ubeđenjem da će ovo biti godina za preživljavanje pošto je obaveza dosta, a rešenja malo. Mi ćemo učiniti sve da bude bolje ali ponavljam, da se preživi, očekuje Dragojević.
U predškolskoj ustanovi “Suncokreti“ uz jubilej i silni konkursi su dali rezultata pa je godina bila uspešna, kaže direktorka Zorica Milošević.
- Od fondacije Novaka Đokovića dobili smo sredstva da uredimo vrtić u selu Jalovik ali i drugi brojni projekti su dali rezultat. Uređeni su prostori poput Mehovina i Vukošića, a sa decom se radi primereno i na zadovoljstvo svih. Takva će biti očekujemo i godina koja teče na radost pre svega najmlađih, uz osmeh kaže direktorka “Suncokreta“.
I tako iz očekivanje u očekivanje nada u bolje. A da li će tekuća godina biti od sluha za želje, pokazaće vreme.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa