15. januar 2015.15. jan 2015.
FOLKLORNE SVEČANOSTI U BOGATIĆU

ĐIDO OSVAJA PUBLIKU

Krajem prošle i početkom ove godine folklorni ansambl “Đido“ iz Bogatića, koji više decenija radi u okviru Kulturno-obrazovnog centra Bogatić, potvrdio je u nekoliko navrata svoje velike vrednosti. Članovi ovog ansambla uspešno su predstavljali kraj ali i celu Srbiju na brojnim festivalima folklora u inostranstvu.
U nastupu koji su nazvali “Na mnogaja ljeta“, igrom i pesmom zastupili su mnoge krajeve u Srbiji. Početak je, razume se bio koreografijom “Mačva“, pripremnog ansambla, koju je postavio njihov, veoma uspešni umetnički rukovodilac Miloš Simić. Svirali su članovi Narodnog orkestra pod upravom Zorana Puzića. U organizacionom smislu, kao i uvek veliki doprinos je Kulturno-obrazovnog centra Bogatić i njegovog preduzimljivog direktora Ivana Radovanovića.
Scenom u bioskopskoj sali u Bogatiću, koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta, uz dosta onih koji su stajali, prodefilovalo je više od stotinu članova “Đida“, od najmlađih kategorija do seniora i veterana. Nastupila je i izvorna pevačka grupa, ovog ansambla, kao i pevači solisti.
Čitav program propraćen je burnim aplauzima oduševljene publike, među kojima je bilo najviše rodbine izvođača.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa