15. januar 2015.15. jan 2015.
IZMEĐU REDOVA

PROMENLjIVO

Zimsko je doba. Promenljivo. Tako su i prognoze ovih dana bile po sistemu “nema kiše, nema snega, a biće ih“. Kod nas je skoro sve u životu tako, danas nema ali sutra će biti. Možda.
Počelo drugo polugodište u školama. Ustvari nije. Kako da počne drugo, kad ni prvo nije završeno kako treba.
Zbog već poznatih problema u toj oblasti, prosvetari najavili protestnu šetnju po prestonici i to baš na dan Svetog Save. Pa zar ne nađoše neki drugi dan, ako već moraju da “™odaju.
U poslednje vreme mnogo se priča o nekakvim brzim prugama i još bržim vozovima po Srbiji. Lepo je to i moderno ali, nedavno se desilo da se u našoj prestonici sudarila dva tramvaja koji ne idu baš tako brzo.
S početkom godine Srbija predsedava onom čuvenom OEBS-u (bez J). E od sad tamo neće više biti da radi ko kako hoće. E ne, kad Srbin tresne rukom o sto i podvikne, ima bre Jevropa da ga sluša. More.
Američki mediji javljaju kako tamo njihov predsednik želi da podigne poreske stope najbogatijim ljudima i velikim finansijskim kompanijama, ne bi li osnažio srednju klasu. Znači, i kod njih je stigla kriza, čim imaju srednju klasu.
I kad smo kod tih tema, oni što gledaju više tuđa nego svoja posla, ustanovili da će bogatstvo koje poseduje jedan odsto ljudi u svetu premašiti vrednost imovine ostalih 99 odsto. U toj, kako su nazvali “ekspanziji nejednakosti“ verovatno nisu računali na nas Srbe. Naša ekspanzija nejednakosti bi im ugrozila procenat.
Branko Jelić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa