15. januar 2015.15. jan 2015.
USLIŠEN APEL MEŠTANA KRIVAJE

OBEZBEĐEN PREVOZ ZA DECU

Od početka drugog polugodišta đaci iz Krivaje brže dolaze do škole, jer je grad obezbedio autobuski prevoz za njih
Pešačenje od pet-šest kilometara na putu do škole za većinu đaka u Krivaji od utorka je prošlost. Novom autobuskom linijom 70-oro dece, sa nekoliko stajališta, prevoziće se do škole, što u razuđenom selu poput Krivaje znači dosta. Ideja, potekla od meštana, realizovana je nakon razgovora sa gradonačelnikom Šapca, koji je formirao Radnu grupu za rešenje ovog problem. Ono je brzo pronađeno.
- Radnu grupu činili su predstavnici škole, Saveta mesne zajednice i članovi Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave. S obzirom na to da je Radna grupa zaključila da 70-oro dece putuje duže od pet kilometara i da im je neophodna takva vrsta prevoza, doneo sam odluku da od utorka krene poseban, vanlinijski prevoz za učenike iz Krivaje. On će se odvijati prema utvrđenom rasporedu, u dogovoru sa Savetom mesne zajednice i predstavnicima škole, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Brži i jednostavniji dolazak do škole, posebno u zimskim mesecima, mnogo znači žiteljima ovog pocerskog sela.
- Ovo je veliko olakšanje, kako za decu, tako i za roditelje. Do sada su roditelji ujutru odvozili decu do škole, ili odlazili po njih, a često se dešavalo da đaci i peške prelaze i po šest kilometara do škole. Autobuski prevoz će im svakako mnogo pomoći, naveo je Dragutin Đukanović, predsednik Saveta mesne zajednice Krivaja.
Za prevoz đaka u Krivaji grad je obezbedio dva miliona dinara. Popravljanje uslova koji se odnose na obrazovnu politiku i stvari koje su u vezi sa njom, predstavljaju neke od prioritetnih poslova u radu Gradske uprave.
- Grad Šabac godišnje za prevoz učenika izdvaja oko 40 miliona dinara, a prevoz za učenike iz Krivaje koštaće dodatnih dva miliona dinara. Pratićemo kako se obavlja prevoz kako bi na najbolji način organizovali javni prevoz u selima, uopšte. Ja bih najviše voleo da u budžetu imamo još 384 miliona dinara, što nam je merama Vlade Republike Srbije uzeto, jer bi sa tim novcem mogli da organizujemo prevoz do svake kuće i svakog deteta. U politici Grada Šapca deca su prioritet i ja ću se truditi da učinim sve što je u mojoj mogućnosti da im se obezbede što bolje uslovi školovanja i obrazovanja, istakao je Zelenović.
Istureno odeljenje Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Krivaji pohađa više od 200 učenika. Nova autobuska linija značajnom delu će olakšati dolazak do škole, a kako se bude širila mreža lokalnih puteva na ovom području, tako će i razdaljina koju će đaci prelaziti do autobuskih stajališta biti sve kraća.
M.Maksimović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa