15. januar 2015.15. jan 2015.

VESTI

Pločice i boje za kuće oštećene u poplavi
U šabačkom Robno-transportnom centru prošle srede je obavljena podela keramičkih pločica i boja za krečenje za 90 porodica čije su kuće oštećene tokom majske poplave.
Donator 1.404 kvadratna metra pločica je Fondacija „Ana i Vlade Divac“, a 6.750 kilograma boje poklon je Privrednog društva JUB d.o.o. Šimanovci.

Gradsko veće podržalo predlog da 22. april bude praznik grada Šapca
Članovi Gradskog veća grada Šapca su prošlog četvrtka usvojili Predlog odluke o prazniku grada Šapca. Predloženo je da praznik grada bude 22. april, dan kada je turska posada napustila Šabac 1867. godine, predavši ključeve grada pešadijskom kapetanu srpske vojske Lazaru Cukiću. Ovim činom turska vlast je, posle nešto više od tri veka, definitivno okončana. Na osnovu istorijskog značaja ovog događaja i njegovog uticaja na razvoj grada, Komisija za utvrđivanje predloga praznika grada opredelila se za ovaj predlog. Praznik grada obeležavaće se radno.
Predlog će biti poslat Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave radi dobijanja saglasnosti, posle čega će o Predlogu odlučivati odbornici Skupštine grada Šapca.
Na 41. sednici, članovi Gradskog veća razmatrali su i usvojili Predlog programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine za 2015. godinu. Dokument, između ostalog, predviđa uzorkovanje zemljišta i podzemnih voda na lokaciji Industrijske zone, što je još jedna od pogodnosti za investitore prilikom opredeljivanja za lokaciju gde će ulagati.
Predlog programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine za 2015. godinu biće upućen Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine na saglasnost.

Volonterski centar Šabac
Volonterski centar Šabac je u okviru humanitarne akcije „Zona zagrljaja“ održane 1. janura, kao i tokom programa za najmlađe u večeri dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru, prikupio 30.000 dinara od prodaje klovnovskih nosića i bedževa.
Novac je opredeljen za potrebe Dečjeg odeljenja Opšte bolnice Šabac.
Članovi Volonterskog centra zahvaljuju sugrađanima koji su podržali njihove akcije i svojom humanošću pomogli prikupljanje novca.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa