22. januar 2015.22. jan 2015.
OSNOVAN SAVET PRIVREDNE KOMORE U ŠAPCU

PRIVREDNA AKTIVNOST, INVESTICIJE, POSAO

Na konstitutivnoj sednici Saveta za praćenje privrednih kretanja na područnom centru Šabac, prošlog ponedeljka u hotelu „Sloboda“, izabrano je rukovodstvo ovog tela
Savet za praćenje privrednih kretanja nastao je na inicijativu šabačkih privrednika, uz podršku lokalne samouprave. Unapređenje privrednih aktivnosti i bolji poslovni ambijent neki su od ciljeva za koje će se predsednik ovog tela, Zoran Tošić, zalagati u narednom periodu.
- Regionalna privredna komora Valjevo donela je odluku o formiranju Saveta za praćenje privrednih kretanja na području Šapca. U svom radu ćemo sprovoditi plan rada RPK Valjevo, ali i sve ostale aktivnosti koje doprinose podizanju privredne aktivnosti na području grada, većoj zaposlenosti i boljem položaju privrednika. U osnivanju Saveta imali smo veliku podršku Gradske uprave, pre svih gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića. Njemu nismo morali da objašnjavamo značaj okupljanja privrednika u ovakvu organizaciju, jer će oni svoje ideje i znanja artikulisati u zajedničkom cilju, a to je unapređenje privrede na teritoriji Šapca. Kroz ovakva udruženja lakše se ostvaruju zamisli i rešavaju problemi privrednika, naveo je Tošić.
Veća zaposlenost, više investicija i jača privredna aktivnost su ekonomski ciljevi kojima teži grad Šabac. Prema rečima gradonačelnika Nebojše Zelenovića, lokalna samouprava je otvorena za saradnju sa privrednicima, kako bi se ovi ciljevi ostvarili.
- Suština osnivanja Saveta privredne komore u Šapcu je institucionalna saradnja. Već sam najavio da će 2015. godina biti godina komunikacije, a najčvršću saradnju i najbolju komunikaciju moram da imam sa privrednicima grada Šapca. Oni su privredna snaga našeg grada koja će u godinama pred nama omogućiti veće zapošljavanje, privredni rast i ekonomski razvoj. Zato je veoma važno da sa njima imamo dobru komunikaciju, u obostranom interesu. Činjenica je da su se predstavnici najvećih šabačkih firmi okupili u ovom savetu, a suguran sam da će i ostali privrednici podržati rad ovog tela, što nas uverava da smo na pravom putu, naveo je Zelenović.
Preduzetnici mogu računati na uvažavanje njihovih stavova i maksimalnu podršku grada prilikom realizacije privrednih zamisli, dodao je gradonačelnik Šapca.
- Bolja rešenja za prevazilaženje problema u poslovanju nema niko od privrednika koji su svakog dana na tržištu. Pored toga što Savet privredne komore u Šapcu treba da okupi privrednike i unapredi komunikaciju sa lokalnom samoupravom, on treba da pruži i savetodavnu ulogu gradu, oko toga kako i na koji način da gradska uprava unapredi svoj sistem, da bude dostupnija, efikasnija i u službi ekonomskog razvoja. Ona mora biti na usluzi ljudima koji zapošljavaju naše sugrađane, pre svega zbog ostvarivanja naši ciljeva koji podrazumevaju povećanje privredne aktivnosti, povećanje investicija i veću zaposlenost, istakao je Zelenović.
Osnivanje Saveta podržali su i predstavnici Regionalne privredne komore Valjevo.
- Pripreme za osnivanje Saveta za praćenje privrednih kretanja trajale su dva meseca. Naša osvnovna želja je da Savet razmatra teme koje su od najvažnijeg značaja za privrednike i građane Šapca i okolnih mesta. Za ostvarivanje tog cilja potreban nam je partnerski odnos sa lokalnom samoupravom, za koji smo se uverili da postoji i da će u narednom periodu biti na još višem nivou, rekao je Petar Nikolić, potpredsednik Regionalne privredne komore Valjevo.
Za predsednika organizacije koja će delovati u okviru Regionalne privredne komore Valjevo izabran je Zoran Tošić, direktor šabačkog hotela „Sloboda“. Cilj Saveta je, da uz saradnju sa lokalnom samoupravom, utiče na povećanje zaposlenosti, investicija i ukupne privredne aktivnosti.
Za zamenike predsednika Saveta izabrani su Nataša Marković iz „Galeb grupe“ i Rade Todorović ispred grada Šapca. U svom radu, rukovodstvo, ali i ostali članovi Saveta, oslanjaće se na program rada Regionalne privredne komore Valjevo, uvažavajući pri tom ekonomske i privredne specifičnosti ovog područja.
M.Maksimović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa