22. januar 2015.22. jan 2015.
PREZENTACIJA “POKRENI SE ZA POSAO“

BESPOVRATNA SREDSTVA ZA PRIVREDNIKE POČETNIKE

Grad Šabac i nevladina organizacija iz Niša, ENECA, u saradnji sa šabačkom filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje, organizovali su u ponedeljak info dan zainteresovanim za učešće u programu “Pokreni se za posao“. Predstavljen je projekat kojim se zainteresovanim građanima dodeljuje 220.000 dinara u opremi, bespovratnih sredstava, za pokretanje ili unapređenje sopstvenog biznisa. Podržavaju se delatnosti poljoprivrede, zanatstva, proizvodnje i usluga. Projekat je u Srbiji pre šest godina pokrenula kompanija “Filip Moris“.
-Pravo da konkurišu imaju svi građani Republike Srbije koji žele da se bave, ili se već bave nekom od delatnosti koje su projektom podržane. Pored opreme, svima koji dobiju donaciju biće omogućeno besplatno pohađanje stručnih obuka, a imaće pravo i na besplatne savetodavne usluge u narednom periodu. Njihova osnovna obaveza jeste registracija biznisa, ako već nemaju registrovan. Pored toga, potrebno je učešće u kupovini opreme od 20 odsto, i obavezan je još i društveno koristan rad u zajednici, objasnio je Aca Ilić iz NVO ENECA.
Konkurs traje do 31. januara. Planirano je da se dodeli 100 donacija na teritoriji cele Srbije, a kriterijum će biti najbolje ideje. Organizuje se treći put na nacionalnom nivou, dok je prve tri godine bio samo za region Niša. Do sada se oko 1.300 ljudi zaposlilo u preduzećima koja su podržana ovim projektom.
Pozivu se odazvao veliki broj Šapčana. Neki su došli sa konkretnim idejama za posao, dok su drugi odlučili da prvo vide prezentaciju, a potom da se opredele čime će konkurisati za sredstva.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa