22. januar 2015.22. jan 2015.
KANCELARIJA ZA MLADE GRADA ŠAPCA

DRAGOCENA TEČNOST ZA NAJUGROŽENIJE

Pedeset jedinica prikupljene krvi i dvanaest potpisanih donorskih kartica rezultat su prve akcije dobrovoljnog davanja krvi Kancelarije za mlade grada Šapca u saradnji sa Službom transfuzije krvi Opšte bolnice „Laza K. Lazarević“ prošlog četvrtka.
- Za prvi put organizovanja zaista smo zadovoljni. Puno mi je srce kada vidim da je Kancelarija za mlade puna i to ovim povodom. Mi ćemo se truditi da ovako nešto preraste u tradiciju i da svaku godinu započnemo organizovanjem dobrovoljnog davanja krvi. Baš onda kada je nekako najpotrebnija jer je tada najmanji procenat davanja uopšte. Meni je, pre svega drago, što su se mladi sami odazvali. Niko ih nije naterao na to. Oni su sami prepoznali da treba da budu humani i na neki način pomognu svojoj zajednici. Ovo je pravi vid saradnje između Kancelarije za mlade, srednjih škola, udruženja mladih, tako da sve u svemu veliki dan za nas ““ rekla je Naila Mehmedović, direktorka Kancelarije za mlade.
Podršku akciji dao je i grad Šabac, a da ne bi sve ostalo na reči, pobrinuo se Strahinja Vasiljević, pomoćnik gradonačelnika za ekologiju, koji je pored darivanja dragocene tečnosti potpisao i donorsku karticu.
- Gradska uprava podržava sve humanitarne akcije, naročito humanitarne akcije koje direktno pomažu ljudima u bolnicama. Duži niz godina sam davalac krvi. Potpisao sam donorsku karticu zato što smatram, kao i svi u Gradskoj upravi, da treba da pomognemo nekom, da produžimo život, a ovo je jedan od načina za to. Ovom prilikom pozivam sve mlade da se priključe bilo kojoj akciji. Pogotovo ovakvim akcijama bilo gde. Uskoro bi trebala da krene i akcija po srednjim školama tako da se nadam da će se mladi odazvati u velikom broju ““ istakao je Vasiljević.
Bojazni nema kada su u pitanju mladi i njihova angažovanost na humanom putu kojim ih vodi i Kancelarija za mlade realizacijom mnogobrojnih akcija u minulom periodu. Među velikim brojem onih koji su se odazvali akciji pod motom „Budi heroj ““ daj krv“ bio je i učenik smera fizioterapeut Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ Jovan Kuzmanović.
- Ovo mi je drugi put da dajem krv. Pored toga što je humano i što su nas naučili u školi da budemo humani, naučili su na da na taj način obnavljamo naše krvne elemente u organizmu i da je ovo, na neki način, zdravo po nas. Treba da budemo humani zato što je lep osećaj biti deo nečega kada znaš da sigurno pomažeš nekome. Uvek je lep osećaj videti pune sale kada su ovakve akcije u pitanju. Treba da budemo ponosni što je ovoliki broj učenika, da kažem mladih, došao ovde da pomogne ““ dodao je Jovan.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa