22. januar 2015.22. jan 2015.
POVERENIŠTVO DVERI O BOGOJAVLjENjU I SVETOM SAVI

U DUHOVNOJ TRADICIJI

Povereništvo Dveri održalo je prošlog četvrtka konferenciju za medije na kojoj su govorili o načinu na koji je ove godine organizovano plivanje za bogojavljenski krst. Učesnik ove manifestacije Mihailo Radojčić izrazio je nezadovoljstvo što je ove godine postojala mogućnost da se događaj ne održi. Podsetio je da je u Šapcu tradicija plivanja na Bogojavljenje obnovljena još 2004. godine, da je učestvovao najveći broj plivača, kao i da je prva devojka koja je pobedila na ovoj manifestaciji to učinila upravo ovde.
-Da nije bilo ranijih učesnika, plivanje ove godine ne bi bilo ni održano. Sve je proteklo u najboljem redu, bez i jednog incidenta, čime smo pokazali odgovornost i ozbiljnost. Postavlja se pitanje da za jednu takvu manifestaciju nema sredstava, niti nekoga da to organizuje. Treba povesti računa o tome i naći ozbiljne ljude sa kredibilitetom koji bi se ovim bavili, rekao je Radojčić.
Istaknut je kako duhovni, tako i sportski značaj ovog događaja, ali i da je povod da ljudi iz okolnih mesta dođu u Šabac.
Povereništvo Dveri obeležilo je i svoju slavu Svetog Savu. Član Uprave Povereništva, Predrag Vukosavović, čestitao je praznik svim sugrađanima kojima je “prvi srpski učitelj i prosvetitelj duhovni predak“.
-Pravoslavna hrišćanska vera predstavlja okosnicu srpskog nacionalnog identiteta. Poručujem našim sugrađanima, ali i čitavom narodu, da čuvaju tu svetu veru kao najveću dragocenost koju su nam naši preci predali u nasleđe i da je čistu i neizmenjenu predaju dolazećem naraštaju, rekao je Vukosavović.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa