22. januar 2015.22. jan 2015.
U ŠABAČKOM POZORIŠTU PREMIJERNO

FEJSBRUKA

Urnebesna monodrama „Kompjuterske muke Živoslava seljaka“ u kamernom izvođenju na Velikoj sceni od 20 časova
Velika je muka, a boga mi i bruka, kad se motika i kuka dohvati fejsbuka, kaže Živoslav seljak u novoj, četvrtoj po redu, monodrami Siniše Maksimovića, glumca Šabačkog pozorišta. „Fejsbruka“ u podnaslovu „Kompjuterske muke Živoslava seljaka“ na Veliku scenu Šabačkog pozorišta donosi komediju u kojoj muke jednog seljaka sa naprednom tehnologijom postaju čak i predmet naučnog rada tzv. prijateljice sa fejsbuka „Uticaj socijalnih mreža na ruralnu sredinu“.
- Tekst ove monodrame na jedan zaista duhovit način prikazuje taj prvi susret čoveka iz ruralne sredine sa svim tim kompjuterskim pojmovima i mašinom koja sve to podržava. Pisac Zoran Mijaljević, na moju ideju, dobro je to uradio - kaže Maksimović koji je u Šabačkom pozorištu jedan od retkih kada je u pitanju izvođenje monodrama koje donose veliku dozu odgovornosti prilikom izvođenja.
Kamerno izvođenje na Velikoj sceni pratiće mizanscena sa malom dozom muzike a sa akcentom na Živoslava i njegove muke. Gest, mimika, kao i obično, mnogo su važniji od samog kretanja i akcije na sceni. A akcije će biti.
Predstava će biti premijerno izvedena u petak, od 20 časova.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa