1. april 2010.1. apr 2010.
SEDNICA SO KOCELjEVA

KOMUNALCI NA TAPETU

Prošlonedeljnu sednicu lokalnog parlamenta, na čijem dnevnom redu je bilo 33 tačke, obeležilo je razmatranje izveštaja o radu brojnih preduzeća i ustanova sa područja koceljevačke opštine kao i imenovanje novih članova upravnih i nadzornih odbora i opštinskog veća
Dok su izveštaji o radu vaspitno-obrazovnih ustanova, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja i Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju, opštinske uprave i opštinskog javnog pravobranilaštva usvojeni gotovo bez diskusije o poslovanju JKP “Progres“ kao i o novonastaloj situaciji u koceljevačkoj biblioteci vođena je rasprava.
Odbornici su ocenili da su iskazana potraživanja u izveštaju komunalnog preduzeća nerealna i zatražili od direktora da obrazloži šta je preduzeto po pitanju dugogodišnje nenaplativosti računa. Takođe je diskutovano i o rasipu vode, problemu divljih priključaka i neispravnosti mernih instrumenata.
Problem nenaplativosti potraživanja postoji od osnivanja preduzeća a najprisutniji je u Draginju i Brdarici. Nekoliko puta smo preduzimali radikalne mere a potom smo postigli i dogovor ali se on, nažalost, nije poštovao. Mi pripremamo spiskove za utuženje i povlašćenih nema ““ rekao je direktor Dragan Pantelić.
Reagujući na njegovu izjavu odbornik Zoran Petrović je za skupštinskom govornicom rekao da postoji najbolja namera romske zajednice u ovim mestima da se reši problem vodosnabdevanja plaćanjem računa. Prema njegovim tvrdnjama ova zajednica je dobila četiri kilometra vodovodnih cevi koje nisu puštene u rad ni do dan danas, a podsetio je nadležne u Progresu da su Romi posredstvom OEBS-a donirali značajna sredstva za vodosnabdevanje. Osim toga on je pomenuo i značajan broj vodomera čija zamena je plaćena ali to u velikom broju slučajeva nije urađeno.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa