29. januar 2015.29. jan 2015.
ZELENI IZ ŠAPCA TRAŽE SMENU DIREKTORA JKP “STARI GRAD“

DIVLjA DEPONIJA

Pokret za Šabac Zelenih Srbije smatra da je JKP preduzeće “Stari grad“ nepripremljeno dočekalo zatvaranje gradske deponije na Dudari, što je prouzrokovalo probleme u oblasti upravljanja komunalnim otpadom.
- Očigledno je da nije obavljeno intenzivnije informisanje stanovništva o načinima odlaganja različitih vrsta otpada, tako da danas imamo brojna smetlišta, na kojima se odlaže bukvalno sve ““ od kućnog otpada, preko šuta do leševa životinja. Takođe, nisu na adekvatan način utrošena finansijska sredstva koja su dobijena za promovisanje i sprovođenje programa primarne selekcije otpada, koja bi bila dodatni izvor prihoda i omogućila da se računi za komunalne usluge ne uvećavaju, izjavio je Dejan Pavlović, predsednik Zelenih iz Šapca.
Kao vrhunac nemara i protivzakonitog ponašanja JKP “Stari grad“, počelo je odlaganje organskog otpada u naselju Triangla, na površini koja nije namenjena u te svrhe, ističu Zeleni i navode da su ovo sasvim dovoljni razlozi da organi iz Gradske uprave pokrenu postupak za smenu direktora JKP “Stari grad.
Na 22 hektara parcele na Triangli, nikla je divlja deponija, pored znaka o zabrani bacanja smeća i bez pismene odluke JP za upravljanje građevinskim zemljištem.
- Situacija je izuzetno loša, zato što, pored otpada koje baca samo stanovništvo, iz JKP donose otpad svojim traktorima i bacaju ga na deponiju. U pitanju su velike količine smeća, koje izaziva smrad i ugrožava zdravlje stanovnika. Tu se okupljaju vrane, glodari, insekti, a nedaleko od ove deponije je vrtić koji ima veliki broj dece, ogorčena je Danijela Golubović, koja živi u ovom naselju.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa